Swing nylonového věku Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers
Melody Makers

Swing nylonového věku Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers

Městský dům, Přerov, 19.12.2019

Tradiční předvánoční koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers v Přerově je pro mnoho pravidelných diváků jasný zlom. Honička v práci končí, klidné Vánoce začínají.

Nylonový věk, jak nazval Josef Škvorecký první tři poválečná léta díky prvním nylonovým punčochám, byly roky všeobecné euforie ze znovu nabyté svobody. Jejím symbolem se pro většinu mladých lidí stal swing.

Zbrusu nový program Swing nylonového věku orchestru Ondřeje Havelky nadchl přeplněný přerovský Městský dům nejkrásnějšími swingovými hity českých orchestrů Karla Vlacha, Emila Ludvíka nebo Ladislava Habarta, stejně jako amerických z této vrcholné éry bigbandového swingu. Ve velmi nápaditém programu se střídaly a doplňovali zpěváci Ondřej Havelka a jeho syn Vojtěch Havelka. Společně hráli, synchronizovaně stepovali, navzájem se špičkovali.

Značným oživením typického, autentického projevu Melody Makers byla krásná dcera Rosálie Havelková, která svým zpěvem a vystupováním dokonale zapadla do Swingu nylonového věku. Svým šarmem povýšila koncert o další úroveň.

Na závěr se do programu zapojili také Czech Lindy Hoppers – swingový taneční pár Kačka a Radek Fojtů z Hranic.

Velmi milý večer naladil osobitým humorem Ondřeje Havelky, precizním swingem a dobovou show všechny přítomné do vánočního moodu.

Set list

Znělka; Hallelujah; Šumění deště; In The Mood; My tancujem swing; Knock Me a Kiss; I May Be Wrong; Tain’t What You Do; Is You Is Or You Ain’t My Baby; Rockin’ Chair; Rhythms Is Our Business; Zakázané ovoce; Ten kdo miluje; Jump Session

Stompin’ At The Savoy; Některý den; Teď raději mlč; Gotta Pebble In My Shoe; Quiet Please; Hřebík v botě; Stormy Weather; I Know Why And So Do You; My Blues Heaven I. a II.