Cotatcha Orchestra tentokrát ve vánočním hávu

Cotatcha Orchestra tentokrát ve vánočním hávu

Tento jazzový big band pod vedením Jiřího Kotači, složený z předních hráčů české, slovenské a rakouské scény, dokreslí atmosféru třetí adventní neděle vyjímečným večerem v Divadle Husa na Provázku. Repertoár bude ryze vánoční. Hrát se totiž budou české barokní koledy a americké vánoční písně, které navíc zazní v košatých a jiskrných aranžích tohoto šestnácti-členného orchestru. Punc svátečnosti koncertu dodá vynikající španělská zpěvačka z katalánské Barcelony Mar Vilaseca  a večer průvodním slovem propojí, nevysychající studnice jazzových informací – Jan Dalecký.

Z vánočního Zelného trhu je to na Provázek jen krůček, tak si svůj sváteční pocit nechte umocnit a přijďte udělat tečku za adventní nedělí právě do Divadla Husa na Provázku a nebudete rozhodně litovat.

Cotatcha Orchestra tentokrát ve vánočním hávu

Mar Vilaseca je přes svůj mladý věk již etablovanou zpěvačkou nejen na katalánské a španělské jazzové scéně, ale má na svém kontě stovky koncertů po celém světě. Tato talentovaná charismatická zpěvačka z Barcelony perfektně ovládá disciplínu zvanou scat a své publikum umí také učarovat svým hlasem. V současné době studuje jazzový zpěv na Esmuc University v Barceloně. Svoji první kapelu založila v roce 2016 a vybrala si do ní spoluhráče, kteří reprezentují špičku jazzové barcelónské scény. Ve stejném čase Mar začala spolupracovat s muzikanty z New Yorku, Chicaga a Los Angeles, mezi které patří Taber Gable, Julius Rodriguez, Wayne Tucker, Chris Lewis, Jonathan Barber a Steven Feifke. S těmito hráči má za sebou mnohá vystoupení na festivalech doma ve Španělsku i po celém světě (Čína, Kolumbie, USA, Portugalsko).

Cotatcha Orchestra je šestnáctičlenný big band sdružující dvě generace nejlepších jazzových muzikantů z České republiky a Slovenska. Kapela také spolupracuje s rakouskými umělci.

Hudební kritik Milan Tesař o nás napsal: “Těleso, které vzniklo ze studentů a pedagogů jazzové katedry na JAMU, se dravě a zdravě na naší scéně dere kupředu a vzhledem k tomu, jak kvalitní hudebníky má ve svém středu, jsem přesvědčen, že jeho místo na scéně bude za pár let nepřehlédnutelné.”

Cotatcha Orchestra feat. Mar Vilaseca (CAT) – Kapr na Provázku, 15.12.2019 v 19:00, Divadlo Husa na Provázku Brno 

Mar Vilaseca - How high the moon

Zdroj: tisková zpráva