Jen hlas a smyčcový kvartet: poslechněte si novinku Marty Kloučkové

Jen hlas a smyčcový kvartet: poslechněte si novinku Marty Kloučkové

Praha, 28. 11. 2019

Píseň Vzpomínky z alba Loving Season, jenž vydala jazzová zpěvačka Marta Kloučková se svým kvartetem přesně před rokem, dostala nový kabát. V aranži Jaroslava Pelikána pro hlas a smyčcový kvartet zní naléhavě, na tklivosti, která k této písni neoddělitelně patří, však neztratila. Posuďte sami z live videa ze studia Baracca Records. Martu doprovází těleso Unique Quartet, známé svou spoluprací s mnohými interpreti napříč žánry.

Marta Kloučková a Unique Quartet: Vzpomínky (Live Session)

Natočit více písní, či celé album v tomto obsazení se Marta ale nechystá:

Zůstanu věrná své jazzové kapele, další desku bych ráda natočila příští rok. Ale rozhodně se nebráním další spolupráci s Unique Quartetem, pokud budu chtít do písní smyčce, budu ráda, když je natočí právě oni. Bylo to příjemné natáčení,“ říká autorka projektu Kloučková. „Aranž Jaroslava Pelikána mě moc baví, líbí se mi, že v ní ponechal křehkost, která je pro tuto píseň signifikantní,“ dodává.

Jen hlas a smyčcový kvartet: poslechněte si novinku Marty Kloučkové

Jazzový kvartet Marty Kloučkové můžete slyšet 22. 12. na Vánočních trzích v Dejvicích či 28. 12. na Muzikantském Silvestru ve Frýdlantu, v roce 2020 například na Pražském Jaru i s kytaristou Davidem Dorůžkou.

Kloučková působí také ve vokálním sextetu Skety, nenechte si ujít jejich speciální předvánoční koncert v Lucerna Music Baru – koná se 15. prosince.