ZRUŠENO: Legendární americký saxofonista Maceo Parker se po třech letech vrací do Prahy

ZRUŠENO: Legendární americký saxofonista Maceo Parker se po třech letech vrací do Prahy

V souvislosti s rozhodnutím vlády ČR rušíme od úterý 10. března do odvolání veškerá plánovaná představení. Chceme vás ujistit, že uděláme vše proto, abyste mohli zrušené produkce v nejbližší možné době vidět. Situaci soustavně sledujeme. Chápeme zrušení veřejných akcí jako opatření, které má především ochránit vaše zdraví. Více informací o náhradních termínech a vstupenkách vám poskytneme po skončení nouzového stavu. Více info.

Do Prahy opět zavítá světová legenda funky a soulu, saxofonista Maceo Parker. Koncertovat bude 6. dubna 2020 od 20.00 v Divadle Archa.

Maceo Parker, považovaný za jednoho z nejlepších saxofonistů na světě, se naplno věnuje muzice už více než 50 let. Mnohaletý spoluhráč Jamese Browna oslaví nedlouho před pražským koncertem 77. narozeniny. Jeho show jsou však stále naplněné neuvěřitelnou energií. Významný podíl na šlapající hudbě má i kapela – malý funkový orchestr složený z výtečných muzikantů, kteří získávali zkušenosti po boku těch nejznámějších jazzmanů a umí dokonale ovládat své nástroje.

Maceo Parker s vlastní kapelou koncertuje od 90. let, kdy úspěšně rozjel svou sólovou dráhu, a do České republiky se pravidelně vrací. Získal zde spoustu fanoušků a jeho koncerty bývají vyprodané.

ZRUŠENO: Legendární americký saxofonista Maceo Parker se po třech letech vrací do Prahy

Celosvětově se Maceo Parker proslavil hraním s Jamesem Brownem, které sám popisuje jako „studium na univerzitě“. Postupně hrál po boku nejen všech nejzásadnějších osobností funkové hudby, ale také nejrůznějších významných hudebníků 20. století, například Prince nebo Red Hot Chili Peppers.

Vstupenky na koncert Maceo Parkera v pražském Divadle Archa jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut a Ticketportal ke stání za 990 Kč.