Spojení půvabu a temperamentu – Andrey Motis

Spojení půvabu a temperamentu - Andrey Motis

Příběh teprve čtyřiadvacetileté španělské zpěvačky, trumpetistky i příležitostné saxofonistky Andrey Motis je příběhem žačky, která „přerostla“ svého objevitele, mentora a učitele. Ten jí nyní s pokorou slouží v roli sidemana.

Andrea Motis od svých sedmi let navštěvovala prestižní hudební školu v Sant Andreu nedaleko Barcelony. Ve dvanácti nastoupila do tamního studentského Sant Andreu Jazz Band, kterému získal věhlas pedagog, kapelník a kontrabasista Joan Chamorro. Nejen, že Andrea s kapelou vynikající úrovně, která hodně přesahovala běžné školní bandy, točila už od čtrnácti alba. V patnácti letech už zvládla jako sólistka utáhnout celou desku Joan Chamorro presenta Andrea Motis (2010).

2013 Meditaçao ANDREA MOTIS JOAN CHAMORRO QUINTET & SCOTT HAMILTON

Po sérii nahrávek s Motis Chamorro Quintet, Motis Chamorro Big Band a Sant Andreu Jazz Band se talentovaná dívka vyšvihla na další úroveň. To neuniklo respektovanému nadnárodnímu labelu Impulse!, u kterého už se Andrea Motis prezentovala jen pod vlastním jménem. Na desce Emotional Dance (2017) se navíc představila, vedle brilantní interpretace standardů Cole Portera, Horace Silvera či Antonia Carlose Jobima, také jako autorka čtyř písní. Letos pak rozšířila sólový katalog titulem Do Outro Lado Do Azul, který vyšel pro změnu na legendární značce Verve.

V Praze se Andrea Motis objeví se svým Quintetem, kde stále působí kontrabasista a velký Andrein podporovatel Joan Chamorro. Dalšími členy
sestavy jsou uznávaný katalánský nevidomý pianista Ignasi Terraza, známý i jako kapelník vlastního tria, kytarista Josep Traver a bubeník Estev Pi.

Andrea Motis - Antonico

ANDREA MOTIS QUINTET
11. 10. 2019 19:30 | Novoměstská radnice, Velký sál, Karlovo nám. 1/23,
Praha 2 – Nové Město