Soutěž o 10x2 vstupenek na koncert Omara Sosy & Yiliany Canizares

Soutěž o 10×2 vstupenek na koncert Omara Sosy & Yiliany Canizares

Soutěž o 10x2 vstupenek na koncert Omara Sosy & Yiliany CanizaresNadžánrového klávesistu Omara Sosu, který si vysloužil už sedm nominací na Grammy, a vášnivou zpěvačku a houslistku Yilian Cañizares spojil do hudebního projektu nejen stesk po rodné zemi, Kubě. Sdílejí také mystické pouto. Koncertem v pražském divadle Archa nás 1. dubna 2019 přesvědčí, že jde o povznášející inspiraci.

Když pianista a skladatel Omar Sosa nadchnul zdejší publikum koncertní premiérou v rámci festivalu Colours Of Ostrava 2018, ohlásil také příští projekt. Album a turné se spřízněnou muzikantskou duší, zpěvačkou a houslistku Yilian Cañizares.

„Společnou desku jsme nazvali Aguas a věnovali Ošún, bohyni lásky a ochránkyni řek v tradici kubánské santeríe. CD odráží perspektivy dvou generací kubánských umělců, žijících daleko od domova, a také důležitou inspiraci vodou. Vodou a jejími skrytými silami, nekonečnými transmutacemi, trvalou tvořivostí i schopností ničit. Pro mě i Yilian voda symbolizuje jak odloučení, tak nostalgický stesk po zemi našeho narození,“ vysvětlil Omar Sosa. A dodržel slib, že také novou nahrávku představí živě v Česku.

Omar a Yilian mají mnoho společného a na jejich souhře to poznáme. Oba muzikanti pocházejí z Kuby, emigrovali do Evropy a vycházejí z tradic latin jazzu a kubánské muziky. Zároveň oba milují, studují a interpretují hudbu africkou, protože právě do západní Afriky vedou jejich rodinné kořeny.

Omar Sosa & Yilian Cañizares - De La Habana y Otras Nostalgias

Ostatně Omar Sosa se poprvé představil našemu publiku právě v úspěšném projektu Transparent Water se senegalským hráčem na koru Seckou Keitou. A v případě Yilian Cañizares šla fascinace Afrikou tak daleko, že hudebnice nejen zasvěceně využívá rytmy i melodiku nejpestřejšího kontinentu, ale krom španělštiny a francouzštiny se rozhodla zpívat také v jorubštině.

V neposlední řadě Omara a Yilian spojuje také původem latinskoamerické vyznání santería, mírumilovně spojující křesťanské ideály se starými západoafrickými kulty.

Soutěž

Soutěžíme o 10×2 vstupů na tento koncert. Soutěž uzavíráme ve středu 27.3. a výherce budeme kontaktovat e-mailem.

Soutěžní otázka: S Omarem Sosou a Yilianou Canizaresovou vystoupí v Divadle Archa i Gustavo Ovalles – na jaký nástroj je doprovází?

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]