Czech Music Crossroads 2019 otevírají hudebníkům dveře do světa!

Czech Music Crossroads 2019 otevírají hudebníkům dveře do světa!

Czech Music Crossroads 2019 otevírají hudebníkům dveře do světa!I letos vyzývá hudební přehlídka a konference Czech Music Crossroads talenty z oblasti world music, folku, jazzu nebo nové akustické hudby k přihlášení svých projektů. Vybraní hudebníci se představí ve dnech 15. – 16. července 2019 veřejnosti a profesionálům z celého světa v industriálních prostorách Dolních Vítkovic. Nebude chybět bohatý konferenční program či mentorská setkání.

Šestý ročník showcaseového festivalu Czech Music Crossroads opět představí v krátkých koncertních setech to nejzajímavější z dění na české, maďarské, slovenské a polské scéně. Organizátoři letos oznamují jako hostující zemi Rakousko.

Každý rok se snažíme návštěvníkům přinášet nové podněty k zamyšlení a rozvoji, zajímavé osobnosti celosvětové hudební scény. I proto jsme letos ke spolupráci přizvali kolegy z Rakouska. Domníváme se, že pro muzikanty ze sousedních zemí je i přes geografickou blízkost uspění na tamějším trhu nesnadným oříškem. Doufáme, že Czech Music Crossroads přispějí k navázání nových kontaktů či přátelství,” říká ředitelka Czech Music Crossroads Petra Hradilová.

Rádi byste na Czech Music Crossroads vystoupili? Vyplňte do 28. února 2019 přihlašovací formulář ZDE. Z došlých přihlášek vyberou organizátoři tři projekty, jejichž jména ohlásí během měsíce března. Více informací naleznete na www.crossroadsmusic.cz

Role organizátora se opět ujal festival Colours of Ostrava s finanční podporou Ministerstva kultury, Statutárního města Ostravy a ve spolupráci s Moravskoslezským krajem.

(OFICIÁLNÍ TISKOVÁ ZPRÁVA – autor: ANNA MAŠÁTOVÁ)

Aftermovie – Czech Music Crossroads 2018