Jazzinec otevře dvojkoncert: Lenka Dusilová a Kollar & Truffaz!

Jazzinec otevře dvojkoncert: Lenka Dusilová a Kollar & Truffaz!

21.ročník mezinárodního jazzového festivalu JAZZINEC začne jedinečným koncertem ve čtvrtek 7.února v trutnovském kině Vesmír. Vystoupí zde šestinásobná držitelka hudebních cen Anděl Lenka Dusilová ve zcela novém sólovém programu a poté v české premiéře slovutné mezinárodní duo David Kollar & Erik Truffaz.

Jazzinec otevře dvojkoncert: Lenka Dusilová a Kollar & Truffaz!

Zpěvačka LENKA DUSILOVÁ a její neomyslná hudební intuice propojí množství nástrojů s loopery v působivé zvukové vitráže, jimž dominuje její naléhavý, neochvějný a stále experimentující hlas. Projekt, se kterým se v Trutnově představí, byl hodnocen jako nejsilnější moment loňského Crossroads, kde získala první místo na tomto mezinárodním setkání promotérů a hudebních novinářů. Na Jazzinci vystoupí již potřetí, pokaždé z jiným projektem a v jiném prostoru.

O tom, jak spolu začali koncertovat slovenský kytarový mág DAVID KOLLÁR a švýcarsko-francouzský trumpetista ERIK TRUFFAZ, jsme na JazzPortu již psali; s Truffazem jsme přinesli i rozhovor před jejich teprve druhým společným vystoupením na festivalu Are You Free? v Dunajské Stredě. Dvojice přijede do Trutnova jen na tento jediný speciální koncert. Á propos: na spadnutí je jejich společné album!

Více na festivalových stránkách.

David Kollar and Erik Truffaz live improvisations on Hevhetia festival 2018