Jazzová událost letošní Zimy: Pedro Martins – VOX

Jazzová událost letošní Zimy: Pedro Martins – VOX

Jazzová událost letošní Zimy: Pedro Martins – VOX
PEDRO MARTINS

8. února 2019 vychází nové album na nezávislém labelu Kurta Rosenwinkela Heartcore Records. Album Pedra Martinse s titulem „VOX“ spojilo jazzové vizionáře jako jsou Brad Mehldau, Chris Potter a Kyle Crane i mladou brazilskou generaci zastoupenou Fredericem Heliodorem a Antoniem Loureirem. Výsledkem je jedinečná brazilsko-jazzově-rocková fúze, která představuje jazzovou událost letošní Zimy…

PEDRO MARTINS, zázračný mladý talent z Brazílie a laureát The Socar Guitar Competition 2015, je už ve svých 25 letech známý díky spolupráci s hudebníky jako jsou Kurt Rosenwinkel, Yaron Herman, David Binney či Jacob Collier. Album „VOX“ tvoří 13 jazzově a brazilsky laděných rockových skladeb, jež jsou výsledkem intezivní práce Pedra Martinse (skladba, texty, aranžmá, kytara, zpěv, klávesové nástroje, bicí, flétna) a guru jazzové kytary Kurta Rosenwinkela (produkce, kytara, zpěv).

Jazzová událost letošní Zimy: Pedro Martins – VOXJe pak samozřejmostí, že tento kus bude vydán pod značkou Rosenwinkelova nezávislého hudebního vydavatelství Heartcore Records. Ačkoli „VOX“ bude Martinsovým prvním albem vydaným na tomto labelu, nebude to poprvé, co se jeho jméno objeví v katalogu. Martins je totiž také součástí Rosenwinkelova nejnovějšího projektu „Caipi“, a to jak na desce vydané na Heartcore Records v roce 2017, tak v jeho šestičlenné kapele, jež se v minulých letech objevila na mnoha světových pódiích. Mimo jiné se Martins věnuje řadě vlastních projektů na brazilské scéně a sebejistě proniká i na jazzová a alternativní pódia v USA.

VOX“ je velmi hlubokou osobní interpretací světa mladého člověka, který skrze svůj talent umožňuje posluchači vydat se s ním na hodinovou zvukově naplněnou cestu.

Toto album je něco jako kniha příběhů, které se odehrály v mém životě. To, co v něm uslyšíte, je v podstatě můj vnitřní hlas, který tyto příběhy vypráví skrze médium, jímž je hudba,“ říká Pedro Martins.

Jeho nové album bude od 8.února k zakoupení jako fyzické CD a digitální album na webových stránkách vydavatelství https://heartcore-records.com/ , na Amazonu a na většině streamovacích portálech.

Pedro Martins - Faces (feat. Chris Potter)