Na březen chystá kvarteto Ondřeje Štveráčka další album!

Na březen chystá kvarteto Ondřeje Štveráčka další album!

Na březen chystá kvarteto Ondřeje Štveráčka další album!V prosinci vydal ONDŘEJ ŠTVERÁČEK se svým kvartetem živé album „Live In Prague“ a na březen je plánován další titul, který vyjde taktéž na Štveráčkově vlastní značce Štvery Records. Ponese výmluvný název „The Ondřej Štveráček Quartet (mostly) plays Standards“. Ve svárovském studiu jej pod dohledem Lukáše Martínka natočila dne 17.října 2017 nejsilnější sestava, jakou se Štveráček může pochlubit; tj. s pianistou Klaudiem Kováčem, kontrabasistou Tomášem Barošem a hvězdným americkým bubeníkem Genem Jacksonem.

Album bude uvozeno vskutku dravým pojetím slavné „Summertime“, přičemž závěrečná alternativní verze je až dechberoucí; Štveráčkova sopránka je tady neuvěřitelně strhující. Stejně tak v Jacksonově skladbě „Great River“, kterou bubeník premiéroval s Triem NuYorx na loňském albu „Power Of Love“ (ovšem bez saxofonu). Můžete se těšit také na melancholické uchopení romské hymny „Djelem Djelem“, Coltraneův majstrštyk „Naima“, oslavu návratu k přírodě a svobody „Nature Boy“, zpěvný „Dear Old Stockholm“ a Štveráčkovy autorské počiny „It Is What It Is“ a „Dedicated“ (samozřejmě Johnu Coltraneovi a jeho „Love Supreme“).

Již jsem připravované album ochutnal. Celé kvarteto na něm podává skvostný, strhující výkon. Mistrovské uchopení moderní jazzové materie! Bezpochyby půjde o (nejen) domácí jazzovou událost č.1…