Hudba v kruhu přinese sólový koncert Marca Ribota na Slovensko

Hudba v kruhu přinese sólový koncert Marca Ribota na Slovensko

Marc Ribot, jeden z nejoriginálnějších hudebníků současnosti, kytarista Toma Waitse, spoluhráč Johna Zorna, koncertuje s deseti projekty – od koncertní filmové hudby přes punk, s hudbou Johna Cage až k latinskoamerickým fúzím. Jeho sólové vystoupení jsou nepředvídatelné a často založené na čisté improvizaci.

Na Slovensku vystoupí poprvé v rámci cyklu komorních koncertů Hudba v kruhu. Koncert se uskuteční 4.5.2019 v klubu Tančiareň v Lučenci.

Hudba v kruhu je cyklus komorních koncertů v Lučenci, organizovaný lokálním občanským sdružením Projekt RUINY. Na vyprodaných koncertech už vystoupili interpreti z prestižního vydavatelství ECM Records jako Bill Frisell a Thomas Morgan, Jakob Bro a Joey Baron.

„Postupně si rozšiřujeme sbírku osobností newyorské downtownovej scény v našem programu. Tentokrát přijal pozvání americký kytarista a skladatel Marc Ribot, nebude to však jediný příští koncert. Tři sólové vystoupení s výraznými žánrovými přesahy budou diváci moci zažít v komorním prostředí, jak již napovídá název našeho každoročního projektu. “ říkají organizátoři projektu.

Netradiční rozpoložení koncertního prostoru pomáhá podle organizátorů nejen k výjimečnému zážitku, ale i ke snadnějšímu uchopení posluchačsky náročnější hudby.

Kapacita akcí je opět omezena, vstupenky na první koncert v roce 2019 jsou již v předprodeji.