Jazz Groove Brno zahájí Al McKay’s Earth, Wind & Fire

Jazz Groove Brno zahájí Al McKay’s Earth, Wind & Fire

Sezóna letních festivalů ještě neskončila, ale Brno se už teď může těšit, co pro něj chystá blížící se podzim. Za necelý měsíc do jihomoravské metropole zavítá funky legenda Al McKay’s Earth, Wind & Fire. Muzikanti, jenž mají na svém kontě světové hity jako September, Boogie Wonderland či Let’s Groove, přijedou do Boby centra už 2. října. Jazz Groove přehlídka bude pokračovat až do 5. prosince.

Jazz Groove Brno zahájí Al McKay’s Earth, Wind & Fire

Earth, Wind & Fire, jsou legendární groove funky R&B kapela, která se zformovala v Chicagu roku 1969. Jejich hity jsou nadčasové a známé všem generacím (např. September, In the Stone či Boogie Wonderland), skupina byla přijata v Rock and Roll Hall of Fame a Vocal Group Hall of Fame (síně slávy), získali deset cen Grammy a čtyři ocenění americké hudby. Svým celosvětovým prodejem alb (90 milionů) se zapsali mezi nejvýdělečnější hudební umělce světa.

Al McKay je kytarista původní sestavy i autor mnoha jejích hitů. Producentsky se podepsal pod megahit September, dále spolupracoval na skladbách Saturday Nite, Pride, Magic Mind a mnoha dalších. Získal celkem 6 cen Grammy a 14 nominací na Grammy. A to nejen v rámci svého dlouhého působení v EWF, ale například i za spolupráci s Tinou Turner nebo The Emotions.

V roce 1990 se Al McKay rozhodl posbírat původní členy EWF a dát je dohromady na speciální koncertní tour v Japonsku. Pod názvem „LA Allstars“ se tak poskládali formující členové sestavy EWF z přelomu 70. a 80. let. Postupně prošli kapelou i další členové nejen Earth, Wind & Fire, ale i řada interpretů z kapel The Pheonix Horns, The Emotions, Tower of Power, Stevie Wonder, Prince, Quincy Jones nebo Sergio Mendes a mnoho dalších.

Nyní jako Al McKay´s Earth, Wind & Fire Experience jezdí po celém světě hrající hit za hitem v originálních tóninách, s originálním feelingem a nabízí ohromující vitální performance, kde každý článek kapely udržuje vysoký standard originálního dokonalého zvuku Earth, Wind & Fire.

„Nesmírně se na Al McKaye a Earth, Wind & Fire těším. Nevím o nikom, kdo by neznal song September a při prvních jeho tónech se nezačal minimálně pohupovat v bocích. Na tuto kapelu jsem obzvláště zvědavý a zajímá mě, jak budete reagovat vy v publiku. Jsem si ale celkem jistý, že sedět nikdo nezůstane.“ dodává ředitel festivalu Josef Buchta.

Již 2. října se o tom můžete přesvědčit v brněnského Boby centru.