SUN DEW - Nové EP “This Secret Cay” 14. září 2018 na Heartcore Records

SUN DEW – Nové EP “This Secret Cay” 14. září 2018 na Heartcore Records

Berlínské progresivní jazzově laděné uskupení Sun Dew odvozuje své jméno z latinského „Ros Solis“, neboli názvu masožravé rostliny „Rosnatky“, která přitahuje a zachycuje svou oběť pomocí unikátních iluzorních mechanismů. Kapela je mezinárodní kombinací šesti mladých hudebníků, kteří společně vytvářejí neobvyklý, magický a multi-dimenzionální zvuk, který (stejně jako rosnatka svou kořist) snadno zláká nejednoho náročného posluchače.

Francouzský pár hudebníků Héloïse Lefebre (housle) a Paul Audoynaud (kytara) stojící v čele kapely, nedávno oznámil nově navázanou spolupráci s nahrávací společností Heartcore Records, nezávislým vydavatelstvím Kurta Rosenwinkela. 14. září 2018 pod jeho značkou vydají nově dokončené EP s mystickým názvem “This Secret Cay”.

“O kapele Sun Dew jsem se dozvěděl od mých bývalých berlínských studentů jazzového institutu v Berlíně,” prozradil zakladatel společnosti Kurt Rosenwinkel, “její hudbu považuji za podmanivou, dobře zkonstruovanou a hluboce promyšlenou. Členové jsou schopni zrealizovat své kreativní nápady způsobem, který pro mě reprezentuje ideu Heartcore Records – spojení vysoké kvality s velkým zápalem pro věc.”

Obsah alba obklopí posluchače snovým vesmírem ambiciózně rozmanitých kompozic a napínavých improvizačních pasáží. Netradiční instrumentace sextetu Sun Dew zaručuje pestrost zvukových možností a interpreti ji neváhají naplno využívat.

SUN DEW - This Secret Cay (Official Video)

Line-up

Héloïse Lefebvre (FR) // housle, kompozice

Paul Audoynaud (FR) // kytary, kompozice

Liron Yariv (IL) // violoncello

Johannes von Ballestrem (DE) // klavír, Fender Rhodes

Paul Santner (AT) // baskytara

Christian Tschuggnall (AT) // bicí, Lap-steel kytara