Milli Janatková získala americké ocenění The Independent Music Awards!

Milli Janatková získala americké ocenění The Independent Music Awards!

Milli Janatková získala americké ocenění The Independent Music Awards!Píseň „Mateřské kouzlo“ osobité zpěvačky, multiinstrumentalistky, skladatelky, výtvarnice a lektorky MILLI JANATKOVÉ získala americké ocenění The Independent Music Awards – Vox Populi v kategorii A Capella.

Ceny tvoří mezinárodní konference, setkání a vyhlášení vítězů ocenění. Dvoudenní akce nabízí diskuze, networking, showcase nezávislé hudby a umění z USA, Evropy a oblasti Pacifiku. Vyhlášení cen proběhlo v Lincoln Center for the Performing Arts v New Yorku.

“Jsem šťastná, že jde právě o cenu fanoušků – Vox Populi. Je vidět, že příběh písně lidi zajímá, dotýká se jich, je aktuální. Konference a showcase, setkání muzikantů z různých zemí v New Yorku byla úžasná zkušenost. Jsem ráda, že jsem mohla potkat skvělou muzikantku českého původu žijící v Kanadě, Lenku Lichtenberg, se kterou jsme si padly do noty. Těším se na blížící se koncerty i vernisáže mé výtvarné tvorby,” říká Janatková.

Skladba „Mateřské kouzlo“ je součástí alba „Mým kořenům“ vydaného roku 2017. Deska získala nominaci na ocenění Classic Prague Awards v kategorii Crossover. Příběh písně se dotýká tématu odpuštění a podpory láskyplného vztahu s rodinou, inspiruje k otevírání a vyrovnání se s rodovým tabu, válečnými i socialistickými traumaty a potlačenými emocemi.

Milli Janatková - Mothers´ Magic (To My Roots / Mým kořenům) - Official video