Soutěž o 3 x 2 vstupenky na koncert Maratonu hudby Brno – Jazz

Soutěž o 3 x 2 vstupenky na koncert Maratonu hudby Brno – Jazz

Maraton hudby Brno je dynamicky se rozvíjející multižánrový festival určený široké veřejnosti, který do Brna přináší úplně nový koncept festivalu a během dosavadních dvou let své existence se stal největším letním hudebním festivalem v Brně. V roce 2018 proběhne od čtvrtka 9. do neděle 12. srpna.

Koncert jazzové scény Maratonu hudby sa koná 10. srpnaSono Centru a vystoupí na něm proslulý saxofonista Kenny Garrett e svým kvintetem, uznávaný izraelský pianista Yaron Herman a jeho trio a mladá československá formace Marek Kotača Trio.

Jeden z nejnapodobovanějších současných jazzmanů, saxofonista Kenny Garrett, začal získávat profesionální zkušenosti v bigbandech Duka Ellingtona i Thada Jonese a Mela Lewise a později v kapelách Woodyho Shawa nebo Milese Davise již v juniorském věku. K Ellingtonovi nastoupil jako hotový hráč v pouhých osmnácti letech. Jako kapelník se osamostatnil v polovině osmdesátých let a od té doby procestoval s různými vlastními kapelami celý svět.

Garrettova instrumentální bravura na pozadí nakažlivě zařezávající rytmiky Holt – Baylor – Bird – Brown uspokojí jak jazzové fajnšmekry, tak ty, kteří si chtějí střihnout svůj swingující tanec.

Soutěž o 3 x 2 vstupenky

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje poslední album Kennyho Garretta?

Své odpovědi zašlete do redakce do 2. srpna. Výherce bude kontaktován redakcí.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]