Jazzové nábřeží v Hradci Králové podesáté...

Jazzové nábřeží v Hradci Králové podesáté…

Již podesáté zazní na labském nábřeží v Hradci Králové jazz. NÁBŘEŽNÍ JAZZOVÁ POUŤ opět zpříjemní Hradečákům i návštěvníkům východočeské metropole první srpnovou sobotu (tj. 4.srpna od 16.00).

Nabízíme procházku jazzovými proudy či chcete-li promenádu mezi pódii po labském nábřeží za hudbou, která již druhé století okouzluje nejen muzikanty, ale i posluchače,“ doplňuje organizátor Karel Syrůček.

Pódia budou umístěna opět před Muzeum východních Čech a v parčíku u Dětské železnice.

Prvním vystupujícím bude nová domácí kapela NATSTO, sestavená ze známých královéhradeckých swingařů, kteří se tentokrát pustí do moderního jazzu, počínaje Charliem Parkerem a konče Herbiem Hancockem.

Z Prahy přijede FANFÁN TULIPÁN, jehož jazz je pro svoji hravost označován jako kinder-jazz. Tenhle band založila v roce 2009 Eliška Svobodová, shodou okolností v roce prvního ročníku Nábřežní jazzové pouti.

Rudy Linka o něm napsal: „Oni jsou takové naivní umění v jazzu. Vypadá to hrozně jednoduše, ale je to většinou to nejtěžší.“

Fanfán Tulipán: Cestovní horečka

Z moravské metropole zavítá do Hradce Králové VILÉM SPILKA QUARTET. Tento výtečný kytarista přiveze nejen excelentní spoluhráče (Radek Zapadlo – sax, Vlastimil Trlla – kontrabas, Martin Kleibl – bicí), ale též nápadité coververze nejprofláklejších hitů Jana Nedvěda.

Vilém Spilka Quartet - Podvod

Nebudou chybět ani zahraniční muzikanti. Americko-německé duo JOHN VAUGHAN & JOE KUČERA slibuje nevšední zážitek. Amerického kytaristu a písničkáře s folkovými a bluesovými kořeny Johna Vaughana doprovodí berlínský jazzový saxofonista Joe Kučera. Dá se očekávat veskrze originální a bezprostřední hudba na pomezí žánrů.

Jazzová pouť v závěru doputuje k jazzovým kořenům, do New Orleans. Živoucí legenda pražského dixielandu a tradičního jazzu STEAMBOAT STOMPERS slaví letos půlstoletí zrodu. Do roku 2007 v souboru působil výrazný zpěvák, mistr scatu a srandy Antonín „Tony“ Brych. Současná sestava se pohybuje od sedmi členů po čtyři; onou čtyřkou jsou původní členové, včetně zakladatele, kapelníka a kornetisty Jiřího Kadluse. V širších sestavách střídavě hostují také vokalistky Patt Klipp, Darja Kuncová, Eva Emingerová a Jitka Vrbová. Nechme se překvapit…