Jazz Groove Brno přiveze opravdové světové špičky, festival odstartují Earth, Wind & Fire
Tino Kratochvíl

Jazz Groove Brno přiveze opravdové světové špičky, festival odstartují Earth, Wind & Fire

Již deset let byl pro Brňany známý jako Moravia Music Fest. V minulosti nabídl divákům Grammy oceněné TAKE 6, Kurta Ellinga nebo Ondřeje Pivce. Pro svůj 11. ročník se festival přejmenuje, žánrově rozroste a hodlá nemilosrdně pohltit každého, kdo miluje muziku. Groove Brno odstartuje v Boby centru 2. října kapela Earth, Wind & Fire.

Funky legenda a nesmrtelná ikona, která za svou práci obdržela celkem 6 cen Grammy.
I když název některým nic neřekne, jejich muziku zná doslova každý. AlMcKay´s Earth, Wind & Fire Experience zahájí festival 2. října v Boby centru. Kromě energického groovu zazní i ty nejslavnější hity In the Stone, Let’s Groove a September, který si zamilovali díky filmu Nedotknutelní fanoušci po celém světě.

Earth, Wind & Fire - September (Official HD Video)

Stejně jako roky předtím se i letos stane rezidentním klubem pro menší produkci Metro Music bar. Absolutní třešničkou po zahajovacím večeru bude jedinečný koncert, který pro očekávaný zájem proběhne dvakrát po sobě. B-Side band v čele s bandleadrem Josefem Buchtou, zahraje společně s Vojtěchem Dykem, Ondřejem Rumlem a Ondřejem G. Brzobohatým. Jedná se o unikátní koncert, který se nemusí dlouho opakovat. O dva týdny později se představí česko-slovenští Carpet Cabinet, kteří po svém nedávno vydaném debutu zažívají aktuálně vzestup a úspěch u nás i na Slovensku. Následovat budou The Yellowjackets ze Spojených států. Jazz fusion kvarteto, které má na kontě dvě ceny Grammy.

Jazz Groove Brno přiveze opravdové světové špičky, festival odstartují Earth, Wind & Fire
Yellowjackets

Konec měsíce října bude patřit švédské formaci Dirty Loops. Triu, které nasbíralo na YouTube milióny shlédnutí, uchvátilo svět svojí podmanivou kombinací technologie, „sofistikovaného“ jazzu a chytlavého popu. Posluchačům v každém koutě planety padá čelist při poslechu falzetu frontmana Jonaha Nelssona. Po dlouhých třech letech jednání je konečně poprvé uvidíme v České republice.

Pro větší a zahraniční projekty se Groove Brno přestěhuje do brněnského SONO centra. 6. října tam tak sérii koncertu zahájí rovnou dva významné big bandy. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se utkají v „battlu“ se slovenskou big bandovou legendou Bratislava Hot Serenaders. Jedná se o první koncert tohoto formátu v Brně. Potřetí pro velký úspěch se do Brna vrátí francouzští Electro Deluxe. Před dvěma lety byl Metro Music Bar fanouškům malý. Energickou taneční, a hlavně hudební nálož, si proto diváci budou moct vychutnat na konci listopadu v Sonu. Závěrečný koncert, kterým se festival pro letošní rok ukončí, bude věnovaný tvorbě Blue Effect a zejména geniálnímu muzikantovi a kytaristovi Radimu Hladíkovi. Obrovský ansámbl budou tvořit členové B-Side bandu, Brněnské Filharmonie a Czech Ensemble Baroque choir. Hlavním hostem bude dlouholetý člen kapely Blue Effect Honza Křížek, zakládající člen Lešek Semelka a Roman Dragoun. Koncert je ve vlastní produkci festivalu a navazuje na úspěšný projekt z minulého roku, kdy festival představil spojení Romana Dragouna s podobně objemným ansámblem a do posledního místa vyprodal Sono centrum.

Vstupenky jsou k dispozici v online předprodeji na Goout.cz a v kamenné prodejně Indies (Poštovská 2).

Zdroj: tisková zpráva