Soutěž o 2 x 2 vstupenky na koncert Dominica Millera

Soutěž o 2 x 2 vstupenky na koncert Dominica Millera
Dominic Miller

Dominic Miller je světově uznávaný kytarista, známý zejména pro svou spolupráci se Stingem. Rodák z argentinského Buenos Aires platí v hudebním světě za vrcholného profesionála a jeho těsné propojení se Stingem trvá již desítky let. Podílí se na Stingově produkci nejen jako kytarista, ale i jako skladatel a aranžér. Ze společné tvorby je velmi známá například skladba Shape Of My Heart. Autorskou hudbu Dominica Millera určují jeho kořeny –  narodil se v Argentině irsko-americkému páru, ale studoval v Anglii a žije ve Francii. Jako hudebník tedy ve své tvorbě spojuje to nejlepší ze starého i nového kontinentu.

Kromě Stinga spolupracoval Miller také s mnoha dalšími osobnostmi, například s Paulem Simonem, José Carrerasem, Philem Collinsem, Paulem Youngem, Manu Katchém, Chrisem Bottim a dalšími. Koncert se uskuteční v rámci exkluzivního evropského turné k albu Silent Light, které v roce 2017 vyšlo u prestižního jazzového labelu ECM. Atmosférická hudba z této desky se pohybuje na rozhraní akustického rocku, fusion i folku s prvky progresivního rocku, francouzského šansonu a latinsko-americké hudby.

Koncert se uskuteční 1. června v brněnském Sono Centru. Kapela zahraje v složení: Dominic Miller – kytara; Nicolas Fiszman – basa; Miles Bould – bicí.

Soutěž

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]

Soutěžní oázka: Na kolika Stingových albech hrál Dominic Miller?

Své odpovědi zašlete do redakce do ponděli, 28. května. Výherce bude kontaktován redakcí.