The Bad Plus v olomouckém Tibet Clubu + soutěž o 2x2 vstupy

The Bad Plus v olomouckém Tibet Clubu + soutěž o 2×2 vstupy

The Bad Plus, věčně rebelující americké trio, oprávněně řazené k nejlepším jazzovým kapelám na světě, vystoupí 17. 4. 2018 v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Půjde o jediný koncert kapely v České republice a zároveň první v nové sestavě.

The Bad Plus vznikli v roce 2000 a po celou dobu se vymykají jakékoli snaze o škatulkování. Jsou známí svým inovativním přístupem, jazzovými úpravami slavných hitů a kombinací žánrů od jazzu, rocku přes elektroniku až k soudobé hudbě. Díky své kreativitě, unikátnímu zvuku a strhujícím koncertům setrvale sklízí nadšené recenze a získávají celé zástupy fanoušků po celém světě. Neustále hledají pravidla, která by mohli porušit, hranice, jež by mohli překročit, a žánry, které by mohli překlenout. Zároveň ukazují nekonečné možnosti, které skýtá spolupráce tří výjimečných hudebníků tvořících v dokonalé souhře.

Celých 17 let tvořili neměnnou sestavu skupiny kontrabasista Reid Anderson, pianista Ethan Iverson a bubeník David King. V roce 2018 ale pro kapelu přichází nová a vzrušující kapitola: Ethan Iverson, jenž zásadně ovlivnil zvuk a hudební filozofii kapely, se od nového roku naplno vydal vlastní cestou, a k Andersonovi a Kingovi se připojil klavírista Orrin Evans, dosud spolupracující s Christianem McBridem, Seanem Jonesem a mnoha dalšími.

Na jediném koncertě v České republice představí kapela svou první nahrávku v nové sestavě, nazvanou Never Stop II.

Soutěž o 2×2 vstupy

Soutěžní otázka: Ve kterém americkém městě trio The Bad Plus vzniklo? Své odpovědi posílejte přes formulář níže do 13.4.2018. Výherce budeme kontaktovat nejpozději 15.4.2018 e-mailem.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]