Další avantgardní jazzové hody v pardubickém Divadle29!

Další avantgardní jazzové hody v pardubickém Divadle29!

Další avantgardní jazzové hody v pardubickém Divadle29!V pardubickém Divadle29 se chystají již ve čtvrtek 8.února další avantgradní jazzové hody. V rámci turné po českých klubech dorazí do Pardubic německo-slovensko-české kvarteto BROWN-KALFUS BINTANG FAMILY.

Tato kapela vznikla v srpnu loňského roku během jazzového festivalu na indonéském Bali (Ubud Village Jazz Festival). Zde se jako hosté bigbandu Dortmundské jazzové akademie potkali kontrabasista a baskytarista Reza Askari, trumpetista Benny Brown a saxofonista Petr Kalfus a domluvili se na vzájemné spolupráci s cílem propojit českou a německou jazzovou scénu. Na bicí je doprovodí Daniel Šoltis. Z tohoto jedinečného spojení vznikla tak kapela hrající moderní a avantgardní jazz, kde všichni členové přispívají do repertoáru vlastním rovnocenným autorským dílem.

Česko-slovenskou část jistě netřeba představovat. Přibližme si německé jazzmany. Reza Askari (roč.86) prošel ansámbly jako Landesjugendjazzorchester Hessen (2004-10), European Masterclass Big Band (2009-10), BundesJazzOrchester BuJazzO. (2009-11) a od roku 2012 má vlastní formaci ROAR. Benny Brown (roč.83) hrál a dosud hraje v European Movement Jazz Orchestra, Ed Partyka Jazz Orchestra či Stefan Schultze Large Orchestra.

Bezesporu je na co se těšit!