Malá ochutnávka sbírky hudebních plakátů Jany Koubkové

Malá ochutnávka sbírky hudebních plakátů Jany Koubkové

Malá ochutnávka sbírky hudebních plakátů Jany KoubkovéV příštím roce bude slavit v plné síle úctyhodných 75 (nejen)jazzová zpěvačka JANA KOUBKOVÁ. Připravují se samozřejmě různé trachtace, pokud se dožiju, jak se vyjádřila sama, včetně velké výstavy hudebních plakátů, jež dokumentují její kariéru. Včetně plakátů z přehlídky Vokalíza, kterou založila a organizovala (1981-2000), z působení v legendárním Jazz Sanatoriu Luďka Hulana v počátcích její kariéry atd. Zpěvačka jich má doma okolo dvou set exemplářů a vypovídají o jazzovém dění 70., 80. a 90.let opravdu výmluvně. Vždyť Koubková byla všude tam, kde se něco v jazzu u nás dělo! Malá ochutnávka ale všechny jazzové příznivce čeká již letos 22.ledna!

V jejím oblíbeném, téměř domácím Vinném baru Blatnička (v Michalské ulici na pražském Starém Městě), vystaví zpěvačka malý vzorek – 15 plakátů.

Ta ochutnávka v prostoru Blatničky bude trvat tak měsíc,“ dodala Koubková, „a protože je to vinotéka, tak si návštevníci mohou různě zavzpomínat při sklence dobrého vína. Ochutnají něco z Vokalízy, kde tehdy zpívali neznámí zpěváci a zpěvačky, ze kterých jsou teď hvězdy, připomenou si ty, co už zemřeli, jako Eva Olmerová, Vlasta Průchová a jiní.“