Magie jazzu mezi obrazy
Pavla Schönová

Magie jazzu mezi obrazy

Hudebním fajnšmekrům, kteří v čase předvánočním i vánočním získají pocit , že je v Praze už koled a Rybovek ažaž, patrně přijde k chuti nevšední koncert  ve velkém sále Novoměstské radnice v Praze 2 v úterý 19. prosince.

 Večer od 20h zde totiž bude zadán jazzu mezi obrazy, a to ještě jazzu neobvyklému. Brilantní pianistka Pavla Schönová, leckým považovaná za první dámu českého jazzového klavíru, zde totiž včele svého kvartetu Fusion Classic Goes Jazz nabídne v pořadu MAGIE PROLÍNÁNÍ svůj specifický způsob propojování geniálních motivů klasiky (např. z děl L. Janáčka) s improvizační svobodou a hravostí jazzu.

Kapela (s matadory Tomášem Křemenákem na sax, Františkem Uhlířem na kontrabas a Milanem Vitochem na bicí) navíc bude servírovat své specifické menu mezi obrazy malířky a sklářky Míly Nievaldové, jež je pianistce po léta inspirující souputnicí. Interpretka je též v jazzových kruzích vnímána  jako občasná spoluhráčka naší přední ikony jazzového piána Emila Viklického, s nímž v duu koncertují ve shodně pojatém pořadu Jazzové dialogy.

Při jejím sólovém hraní, v duu dvou klavírů i s kapelou pak posluchači oceňují prolínání i konfrontování obou žánrů obohacující škálu výrazových prostředků, čímž hudební tvar i přednes, získává na barvitosti a emocionalitě. Pavla Schönová je tak pro příznivce obou hudebních světů jak dámou klasiky, tak i jazzovou holkou, jíž stojí za to do jejího hájemství tónů, rytmů i harmonií následovat…

Zájemcům o nášup této osobité jazzové fúze, příp. těm, kdo tuto předvánoční nadílku nestihnou, může přijít vhod i koncert kapely v Jazzklubu Reduta na Národní třídě, který zde udělá 26.12. tečku za časem vánočním od 21.30 h.

(info+rezervace na: biocit@ecn.cz nebo na 723573738)

 Zdroj: tisková zpráva – mrk – (Karel Merhaut)