51. Slánské Jazzové Dny

51. Slánské Jazzové Dny

Svou šestou dekádu v listopadu tohoto roku započne festival Slánské jazzové dny. Posledními léty ověřený formát dvou hlavních večerů (pátek a sobota) v Městském centru GRAND doplněný o vystoupení v přísálí a noční jam sessions spolu s odpoledními komornějšími koncerty v kapli Vlastivědného muzea ve Slaném opět posluchačům přinese několik jazzových stylů i blízkých žánrů.

Jazz Efterratt
51. Slánské Jazzové DnyNa pátečním večeru svou novou desku představí Jazz Efterrätt. Zahraniční scénu zastoupí významná osobnost slovenské jazzové scény Peter Lipa a ani letos nebudou chybět hammondovy varhany v podání Jakuba Zomera a jeho devítičlenného projektu Ray Charles Tribute Orchestra. V přísálí bude hrát kapela Q session.

Sobotní odpoledne v kapli návštěvníky svým zpěvem potěší Dorota Barová za doprovodu kytary Josefa Ostřanského, kteří vystupují pod názvem Kuzmich Orchestra. Česko-turecko-rakouská skupina Metamorphosis stojící na pomezí žánrů „nakousne“ sobotní program na hlavním podiu, kde je vystřídají čeští Clarinet Factory. A co big band? Bude! Bigband Sv. Blažeje, který se na slánské festivalové podium vrací po několika letech. Na závěr festivalu, v neděli odpoledne v kapli, se můžete těšit na Irenu Budweiserovou. V přísálí bude hrát kapela Noční optika.

O noční hudební produkci se postarají zajímavé kapely, v pátek The Blues Rousers, v sobotu The Drain a Mayberian Sanskülotts (H).