Do Pardubic se chystá absolutní špička jazzové avantgardy!

Do Pardubic se chystá absolutní špička jazzové avantgardy!

Vězte, že se do pardubického Divadla29 chystá ve čtvrtek 16.listopadu absolutní špička světové improvizační scény a avantgardního jazzu! Na jediném koncertě v ČR se zde představí legendární americký saxofonista a trumpetista JOE McPHEE! Koncertovat bude společně s proslulým DKV Triem. Pardubický večer uvede německý free-jazzový trumpetista AXEL DÖRNER v triu s českými improvizátory Ivanem Palackým a Petrem Vrbou. Vstupenky na tuto výjimečnou událost lze získat zde.

DKV Trio představuje špičku v ranku světového avantgardního jazzu a volné imrovizace. Trio vzniklo v polovině devadesátých let a od té doby působí v nezměněné, a vpravdě hvězdné sestavě. Tvoří ho jeden z nejlepších a nejkreativnějších bubeníků současnosti Hamid Drake, chicagský kontrabasista Kent Kessler a veledůležitá postava moderního jazzu posledních dvou dekád, saxofonista a klarinetista Ken Vandermark. Exkluzivním hostem na jejich evropském turné je free-jazzová legenda, jež ovlivnila několik generací avantgardních hudebníků všech kontinentů, letos 78letý saxofonista, trumpetista a uznávaný teoretik umění Joe McPhee. Ten zajisté umocní velmi pestrý rejstřík nejrůznějších hudebních vlivů a postupů tria; patrné budu především inspirace hudbou černé Afriky, neidiomatickou improvizací, mississippským blues, orientální hudbou a funkem. Spontánní energii a strhující muzikantskou interakci si můžete vychutnat na premiérovém a zároveň jediném koncertě této sestavy v ČR!

DKV Trio - Live at Unlimited #29, Schlachthof, Wels, Austria, 2015-11-08

Rodrigo Amado, Joe Mc Phee, Kent Kessler, Chris Cons

Berlínský trumpetista Axel Dörner již od devadesátých let vyvíjí naprosto jedinečný přístup ke hře na trubku. Nakonec ji kompletně definoval na přelomovém albu „Trumpet“ (2001). S Ivanem Palackým (Dopleta 180, elektronika) a Petrem Vrbou (trubka, elektronika) se potkává v různých koutech Evropy a spolupracovali tak ve variabilních improvizačních seskupeních. Nyní jako trio se cíleně vydávají na turné po několika městech České republiky, aby svoje zkušenosti zúročili naplno. Koncert v Pardubicích 16.listopadu bude jejich první…

Přehled dalších koncertů zde!

Axel Dörner & Jean-Philippe Gross live