Cotatcha Orchestra & Vincenc Kummer v brněnském HaDivadle

Cotatcha Orchestra & Vincenc Kummer v brněnském HaDivadle

Cotatcha Orchestra & Vincenc Kummer v brněnském HaDivadleBig band Cotatcha Orchestra na 30. 10. 2017 od 20.00 připravil v brněnském HaDivadle večer věnovaný životu a dílu legendě jazzového kontrabasu Vincenci Kummerovi. Big band v programu uvede výhradně aranžmá a skladby tohoto jazzového velikána. Večer o Vincencově životě slovem doprovodí a hudbu propojí nevysychající studnice jazzových informací, vynikající Jan Dalecký.

Vincenc Kummer po úspěšném působení na tehdejší domácí jazzové scéně a angažmá v orchestru Ladislava Štaidla který v sedmdesátých letech doprovázel Karla Gotta emigroval v roce 1981 do Švýcarska, kde za 25 let hrál jako residentní basista v Zurichu se světovými hvězdami jazzového nebe jakými byli např.: Dexter Gorden, Dizzy Gillespie, Chet Barker a mnozí jiní. Po návratu do rodného Brna začíná spolupracovat s představiteli nastupující jazzové generace. Jednou z výslednicí těchto spoluprací je i Cotatcha Orchestra, kde se Vincenc Kummer mimo to, že zastává post kontrabasisty, realizuje i jako výtečný bigbandový skladatel a aranžér.

Studenti všech škol a senioři se můžou těšit na výjimečně nízké vstupné – pouhých 110 Kč!

Cotatcha orchestra je šestnáctičlenný big band, který spojuje špičkové jazzmany (Vincenc Kummer, Kamil Slezák, Radek Zapadlo) a vycházející hvězdy české a zejména moravské jazzové scény. Unikátní repertoár kapely tvoří málo hrané skladby slavných autorů zejména z dílny Thada Jonese nebo Stana Kentona, a zejména kompozice současných českých skladatelů. Big band také připravuje jedinečné projekty s tuzemskými i zahraničními hosty.