Libor Šmoldas Trio pokřtí své druhé album On The Move

Libor Šmoldas Trio pokřtí své druhé album On The Move

Libor Šmoldas Trio pokřtí své druhé album On The MoveVe středu 25. října pokřtí sehraná trojice Libor Šmoldas Tio (CZ/USA) své druhé album nazvané On The Move v rámci koncertní série Jazzbit organizované festivalem Mladí Ladí Jazz. Libor Šmoldas, jeden z nejuznávanějších českých kytaristů, představí svou tvorbu v doprovodu bubeníka Adama Nussbauma a kontrabasisty Jaye Andersona, kteří patří ke světové jazzové špičce. Večer otevře dark fusion sestava Tryptych (CZ). Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji GoOut v ceně od 150Kč.

Hudební hvězdy v Jazz Docku

Libor Šmoldas Trio (CZ/USA) není pouhý jednorázový projekt, trio má za sebou již několik turné v Evropě a USA. Ve středu 25. října v Jazzdocku pokřtí své nové album. Jejich první studiová deska nazvaná Dreamtime, vyšla v roce 2015 a představila intimní verze jazzových standardů či hudbu z filmu Kmotr. V pořadí druhé album nese název On the Move a zaujme posluchače naopak syrovějším a bluesovějším zvukem plným energie. Kmotrem desky je Karel Roden.

Přední český jazzový kytarista Libor Šmoldas nové album představí společně s rytmikou absolutní světové jazzové špičky. O generaci starší Američané, bubeník Adam Nussbaum a kontrabasista Jay Anderson, doprovázeli hudební legendy jako například Michaela Breckera, Tootse Thielemanse, Marii Schneider, Boba Mintzera, Eliane Elias, Stana Getze, Mika Sterna, Johna Scofielda a mnoho dalších. Mezi nejazzovými muzikanty, se kterými spolupracovali, nechyběl Frank Zappa či Tom Waits.

Koncertní série Jazzbit

Projekt Jazzbit usiluje o podporu a propagaci jazzové hudby v České republice. Organizátoři projektu zpřístupňují jazzovou hudbu mladým lidem a snaží se odstraňovat překážky, které by je mohli odradit. Proto mají mladí lidé do 26 let vždy zvýhodněné vstupné na všechny koncerty série Jazzbit.