Předkrm Festivalu Spectaculare: Nový projekt členů The Cinematic Orchestra!

Předkrm Festivalu Spectaculare: Nový projekt členů The Cinematic Orchestra!

Pátý ročník Festivalu Spectaculare začne sice naplno až v lednu, ale svým fanouškům přináší jednu lahůdku už teď! Ve středu 11.října (ve 22.00) se v pražském Jazz Docku představí nová kapela vytvořená ze členů kultovních The Cinematic Orchestra: THE BREATH

Za kapelou The Breath stojí hlavně bývalý kytarista The Cinematic Orchestra Stuart McCallum, jenž se už sólově objevil v Paláci Akropolis v rámci Music Infinity, a také irská zpěvačka a flétnistka Ríoghnach Connoly známa mimo jiné z formací Honeyfeet a Afro Celt Sound System. Kapelu tvoří i dva současní členové The Cinematic Orchestra, klavírista John Ellis a bubeník Luke Flowers.

The Breath nahráli minulý rok debutové album „Carry Your Kin“, který britský Guardian označuje jako sofistikovaný atmosférický počin na pomezí ambientu a soulu. Jejich hudba však nabízí i vlivy irského folku, jemné povznášející riffy propracovaných kytarových ploch i elektronických zvuků. Album produkoval slávný mister zvuku Tchad Blake, který v minulosti spolupracoval na nahrávkách takových hudebních veličin jako U2, Tom Waits, Pearl Jam či Peter Gabriel, ostatně šéfa labelu Real World, kde debutové album The Breath vyšlo.
Letos pak čtveřice objela přední hudební festivaly a na konci léta stihla vydat i nové EP „Acoustic“, jež nabídlo 4 skladby z debutu v nové akustické podobě a kde vyniká hluboce soulový hlas zpěváčky naplno.

Předkrm Festivalu Spectaculare: Nový projekt členů The Cinematic Orchestra!

Více informací včetně možnosti předprodeje (neboť kapacita klubu je omezená) zde na Facebooku.

The Breath - This Dance Is Over