Festival improvizované hudby Hear Me! zpátky v Praze

Festival improvizované hudby Hear Me! zpátky v Praze

Festival improvizované hudby Hear Me! zpátky v PrazeVe dnech 15. a 16. září proběhne v pražském klubu Punctum (Krásova 27, Pha 3) pátý ročník festivalu volné improvizace HEAR ME! Dvoudenní putovní festival se po Českých Budějovicích, Brně, Ostravě a Pardubicích (viz. náš report) vrací do Prahy… A vězte, že návštěvníky čekají nevšední hudebně-vizuální zážitky!

Představí se ve Vídni usazená slovinská zpěvačka, skladatelka, performerka a improvizítorka Maja Osojnik, tady pod pseudonymem Zsamm, což je její temnější a agresivnější pódiová tvář, tvořená ještě dvěma spoluhráči. Páteř jejich vystoupení bude tvořit materiál z jejího prvního sólového alba „Let Them Grow“, které konečně vyšlo po 14 albech v různých projektech.

Nebude chybět free-jazz-core-noise úderka Frisk, o které již JazzPort psal, byť pod lehce změněným názvem tohoto pardubického tria (Friks, Frisks), což dokumentuje pokaždé jedinečnou tvář Víta Hoigra, Zdeňka Závodného a Františka Václavíka.

V Praze usazený americký experimentátor Ken Ganfield naopak sází na delikátnější přístup k improvizované hudbě. Používá především modulární syntezátor a skrze něj vytváří aleatorní zvukové kompozice.

Chybět nebude formace z okruhu sdružení KlaNGundKRaCH, specializující se na volnou improvizaci s hlukovými fragmenty a hudebními ruinami, trio RuiNU. Tvoří ho hráči na lo-fi elektroniku a ozvučené předměty Jan Klamm a Ondřej Parus (ten také bicí), k nimž přibyl navztekaný dechař Patrik Pelikán. Ti patří k těm nejnekompromisnějším…

Více na webových stránkách festivalu.

ZSAMM play LET THEM GROW @ MOERS 2016_2