Jazz Goes to Town odtajňuje svůj program a zahajuje předprodej vstupenek

Jazz Goes to Town odtajňuje svůj program a zahajuje předprodej vstupenek

Jazz Goes to Town odtajňuje svůj program a zahajuje předprodej vstupenekVe dnech 10.–14. října proběhne v hudebních sálech, klubech a dalších koncertně neobvyklých prostorách na obou březích Labe 23. ročník mezinárodního festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town.

Během pěti dní nabídne celkem třináct hudebních vystoupení napříč širokým spektrem jazzové hudby, tuzemské koncertní premiéry i tři vystoupení v doprovodném programu a chybět nebude ani hudební workshop.

Vedle divadelních a koncertních sálů Studia Beseda, Studia Divadla Drak, Bio Central a Městské hudební síně, bude program situován i do industriálních a sakrálních prostor v centru města. Po roce tak opět můžete zavítat do prostoru Novákových garáží či nově do Evangelického kostela v Nezvalově ulici.

Předprodej vstupenek bude zahájen 1. září v prodejní síti Ticketstream.

Dramaturgie 23. ročníku

Mezi nejočekávanější body letošního programu patří koncerty umělců, kteří vystoupí v české premiéře, a to exkluzivně v Hradci Králové na festivalu JGTT. Mezi ně patří především současná hvězda severoafrické hudební scény, marocká zpěvačka OUM se svou mezinárodní kapelou, švédský septet Angels 7, sdružující nejkreativnější švédské hudebníky napříč jazzovou, experimentální, rockovou i klasickou hudební scénou, norsko-český kvintet Bansal Band vedený indickou houslovou virtuózkou Harpreet Bansal, který fúzuje tradiční indickou hudbu s moderním jazzem či maďarský kvartet Knutdut Men saxofonisty Bély Ágostona, jehož hudba osciluje mezi evropským jazzem, postbebopem, africkou hudbou i freejazzem.

Další lahůdkou, na kterou se můžete těšit výhradně v Hradci Králové bude sólový koncert sardinského kytaristy Paola Angeliho, jehož fenomenální hra na osmnáctistrunnou kytaru vlastní výroby rozezní prostor Městské hudební síně. Festival dále nabídne několik mezinárodních projektů, na nichž se podílí domácí hudebníci. Sem patří jedno z nejlepších tuzemských jazzových kvartet Ondřej Štveráček Quartet s americkou bubenickou legendou Genem Jacksonem, který působil v triu a kvartetu Herbieho Hancocoka a spolupracoval s legendami světové jazzové scény jako jsou Wayne Shorter, Dave Holland, Joe Lovano, Elvis Costello nebo Kenny Davis.

Z dalších projektů postavených na spolupráci českých a zahraničních hudebníků se představí Invisible World basisty Tomáše Lišky a jeho spoluhráčů ze Srbska a Turecka a česko-rakouské trio Poisonous Frequencies.

Zahraniční část programu dále doplní slovensko-maďarské trio Thisnis saxofonisty Miro Tótha a mezinárodní, multikulturní kvartet Kuhn Fu, tvořený hudebníky z Německa, Izraele, Srbska a Turecka.

Z tuzemské scény festival uvede jednu ze stálic české jazzové scény kvartet Limbo, ojedinělý sólový koncert brněnského saxofonisty a skladatele Pavla Zlámala a sólový projekt Drum Song renomovaného slovenského bubeníka Dano Šoltise, který rovněž povede festivalový bubenický workshop.

V rámci doprovodného programu se představí další tři hudební projekty rekrutované převážně z řad studentů tuzemských jazzových konzervatoří a již tradičně se na ně mohou diváci těšit do hradeckých klubů, kaváren či barů.

Vstupenky na festival

Od 1. září máte možnost rezervace a následného zakoupení vstupenek na jednotlivé festivalové večery v prodejní síti Ticketstream na více jak 500 prodejních místech v celé České republice. K dispozici jsou nejen klasické papírové vstupenky, ale také všechny formy elektronických vstupenek (E-Ticket, M-ticket, SMS ticket a TicketCard), které můžete zakoupit pohodlně ze svého domova.

Cenové rozpětí je vskutku příznivé – zhlédnout některou z hlavních festivalových produkcí lze již od symbolické stokoruny, přičemž vstupenka na hlavní festivalové večery stojí v předprodeji 390 Kč (pátek) a 290 Kč (sobota). Předprodej rovněž umožňuje studentům, seniorům a držitelům průkazu ZTP/P získat zajímavou slevu. Ušetřit můžete i zakoupením festivalové permanentky pro jazzové fajnšmekry, která umožňuje vstup na dva závěrečné festivalové dny za 800 Kč nebo jen koncertně nabitou sobotu za 500 Kč. Vstupenky bude v případě volných míst možné zakoupit i na místě koncertu, a to vždy hodinu před jeho začátkem.

Kompletní program na všechny dny a všechny scény, stejně jako další praktické informace naleznete na www.jgtt.cz