Maraton hudby Brno letos představí nový cirkus!

Maraton hudby Brno letos představí nový cirkus!

Maraton hudby Brno letos představí nový cirkus!Největší letní festival v Brně se blíží. Kromě pořádné nálože výborné hudby se během Maratonu hudby Brno 2017 mohou diváci těšit na jedinečný zážitek v podobě vystoupení nového cirkusu. Špičkový soubor Collectif Malunés přiveze a poprvé v České republice odehraje představení Šťastně až navěky.

 Mimořádně lákavý je i program odehrávající se na nádvoří hradu Špilberk a v přilehlých zákoutích. Špilberk balkannn začíná v sobotu 12. srpna brzy odpoledne a končí za svítání následujícího dne. O skvělou atmosféru v areálu s kapacitou 2 500 diváků se bude starat známá bosenská kapela Dubioza Kolektiv, v jejíž hudbě se mísí reggae, dub či rock a texty se vyjadřují k politickým otázkám. Neméně slavná je rakouská skupina Russkaja. Kromě těchto dvou kapel zahrají i Bohemian Betyars z Maďarska, tuzemští Circus Brothers a naše východní sousedy bude zastupovat MALALTA. Návštěvníky čeká i bohatý doprovodný program. Předprodej vstupenek již je v plném proudu. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Sono Centru bude znít jazz. Třídenní program zahájí domácí kvarteto Viléma Spilky s projektem předělávek hitů písničkáře Jana Nedvěda. Pak nastoupí pianistka a zpěvačka Beata Hlavenková a cellistka a vokalistka Dorota Barová, jejichž spojení vzniklo exkluzivně na objednávku tohoto festivalu. Největší hvězdy přijdou na závěr. Trio Shai Maestro je sice Brňanům dobře známé, ale fantastickou novou desku Stone Skipper tady ještě nezahráli. Vrchol a závěr jazzové sekce Maratonu hudby Brno 2017 bude patřit Guillaumovi Perretovi, skvělému saxofonistovi obklopenému krabičkami a samplery, objevu festivalu Colours of Ostrava před pár lety.

Folklor bude mít své místo na Moravském náměstí a poté v Divadle Husa na provázku. Milovníci vážné hudby si přijdou na své díky Nekonečným varhanům, Pianoštafetě a koncertu staré hudby, který připraví Barbara Maria Willi. Vyvrcholením pak bude koncert Simony Houdy-Šaturové a Filharmonie Brno.

Centrum města zaplní 11. a 12. srpna pouliční muzikanti. Projekt Kateřiny Šedé nese název Bezuliční Busking. Tzv. buskeři vystoupí na netradičních místech, např. na balkonech, v autech nebo třeba při přecházení ulice. Brněnské ulice rozezní mimo jiné zahraniční hvězdy jako Groove Onkels feat. Tante nebo Stephen Paul Taylor.

„Jednu z největších hvězd letošního ročníku můžete navštívit v šapitó postaveném v areálu Hněvkovského. Belgicko-francouzský soubor Collectif Malunés patří k nejlepším představitelům tzv. nového cirkusu a sbírá úspěchy po celé Evropě,“ zve ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková a dodává: „Zapomeňte na unavené velbloudy, podrážděné tygry a smutné klauny. Představení nového cirkusu vynikají především excelentními akrobatickými výkony a poutavým příběhem.“ V tomto případě půjde o téměř kultovní pohádkovou inscenaci, v níž sedm artistů doprovázených živou hudbou překonává hranice schopností lidského těla. Fantastický popletený příběh Šťastně až navěky je určen dětem od 8 let, ale fascinovat bude i dospělé diváky. Tři představení jsou naplánována na 11. až 13. srpna a začínají vždy v 18 hodin. Lístky je možné již nyní pořídit v předprodeji na www.ticbrno.cz.

Veškeré informace a podrobný program je na www.maratonhudby.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

Brno, 14. 7. 2017