Psychedelický písničkář Andy the Doorbum na českém turné!

Psychedelický písničkář Andy the Doorbum na českém turné!

Psychedelický písničkář Andy the Doorbum na českém turné!Život je válka. Umění je zbraň. Tvoř nebo zahyň.

Toto jsou slova amerického hudebníka a textaře vystupujícího pod jménem Andy the Doorbum. Jeho koncerty vyvolávají téměř bez výhrad nadšené reakce. Hypnotický zážitek, psychedelická litanie, magično, zapomenuté modlitby nikdy nezrozeného kmene – to jsou jen některé útržky z opěvných ód na jeho strhující živá vystoupení na pomezí koncertu a performance. A vězte, že tento originální hudební tvůrce vystoupí ve čtvrtek 15. června od 20.00 v pardubickém Divadle29, a to v prostředí Klubu29.

Andy the Doorbum se hudebně pohybuje v jedinečné fúzi freak folku, lo-fi elektroniky a psychedelie. V roce 2014 vydal samostatné autorské album „The Fool“, v loňském roce natočil společně s producentem Justinem Aswellem (taktéž žijícího ve městě Charlotte v Severní Karolíně) pro label Fake Four nesmírně silné album“Intent“. Zde kombinuje svůj cit pro mistrně vystavěnou melodii s těžkými beaty, elektronickým ambientem, dramaticky narativním hlasem a existenciálními texty. Album vydavatel označil jako doom Portishead. Důležitou součástí Andyho vystoupení je vizuální stránka. Originální kostýmová a světelná show slibuje opravdu silný zážitek!

Před Andym the Doorbum se v Pardubicích představí se svým sólovým projektem kytarista Calvera (z pražského noise-rockového tria Fetch!). Tady se chopil basy, aby svou hudbu vystavěl na mocných basových riffech. Hudba strohá, minimalistická, syrová – tak zní jeho vydařené sólové album, jež pžed dvěma lety vyšlo na labelu Silver Rocket…Ukázky z alba zde:

Další vystoupení Andyho the Doorbuma na jeho českém turné:

  • 09.06. – Česká lípa – festival Všudybud
  • 10.06. – Tábor
  • 13.06. – Brno (w/Ceschi)
  • 14.06. – Lhotice
  • 16.06. – Liberec (w/Buriers)
  • 17.06. – Vernéřovice, Soulkostel