Blíží se Respect Festival plný hudby, rytmů, barev, chutí a tolerance & soutěž o 3x vstup na celý festival!

Blíží se Respect Festival plný hudby, rytmů, barev, chutí a tolerance & soutěž o 3x vstup na celý festival!

Křest nového alba Ivy Bittové s Čikori, mezinárodní projekt Junun kytaristy Johnyho Greenwooda (Radiohead), rabínova dcera rapující kabalistické texty, podmanivá hudba z Bretaně, uhrančiví zpěvačka z malijského kraje lovců, songy středověkých kacířů a mnoho další unikátní hudby z celého světa se rozezní na pražském Výstavišti ve víkendových dnech 17. a 18.června!

„Náš festival je od počátku platformou pro kulturní diverzitu, mapujeme hudbu nejen jako umělecký fenomén, ale jako nástroj boje za svobodu, toleranci a pochopení mezi lidmi,“ říká zakladatel a šéf Respectu Borek Holeček.

Promyšlená a kvalitní dramaturgie s jasným názorem nabídne vskutku jedinečně silné zážitky, jež nikde jinde u nás nenajdete. Mezi další pilíře letošního programu bude patřit třeba projekt Future afro jazz s londýnskou pečetí United Vibrations. Dále se představí též Ali Farka Touré Band feat. Afel Bocoum, to jest reunion doprovodné kapely velikána africké hudby sestavený k desátému výročí jeho úmrtí, či vizionářský Balanescu Quartet, v jejichž smyčcové tvorbě se prolíná rumunská lidová hudba spolu s Krafwerk a Johnem Cagem, a další originální tvůrci ze všech koutů planety.

Na Respectu ale nejde jen o hudbu. Rodinný ráz festivalu zdůrazní bohatý dětský program, najdeme zde i výtvarné instalace. Zaujme také široká nabídka jídel z celého světa a stánky četných neziskových organizací, které neztrácejí aktivní zájem o konkrétní lidské osudy i palčivé problémy globálního charakteru.

Soutěž

Soutěžní otázka o 3 vstupy na celý festival

Na  jakého interpreta se nejvíce těšíte tento rok a proč?  Výherce budeme kontaktovat emailem ve středu 14. června.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]