Masters Of Jazz 2017 představí to nejlepší z české i zahraniční jazzové scény

Masters Of Jazz 2017 představí to nejlepší z české i zahraniční jazzové scény

Masters Of Jazz 2017 představí to nejlepší z české i zahraniční jazzové scényJazzový klub Reduta si pro Vás k Mezinárodnímu dnu jazzu připravil skvostný dar – tradiční festival soudobých českých i světových kapel Masters of Jazz . A opravdové mistry ze všech koutů světa skutečně uvidíte, v každé poloze i každém žánru, všechny v okouzlující atmosféře Reduty, jednoho z deseti nejlepších a nejstarších klubů v Evropě. Od 30. 4. do 30. 5. se můžete každý den těšit na smršť všech hudebních žánrů současné jazzové scény.

Z Velké Británie přiletí Katie Bradley , proslavená svým procítěným blues. Zpěvačka, hráčka na harmoniku a zpěvačka je v rodné Anglii senzací. Newyorský saxofonový mistr Mike DiRubbo se Vám představí jako skladatel a skvělý hudebník s jedinečným stylem. V mezinárodní Tenor Battle , kdy zazní libé tóny tří tenor saxofonů, se zase představí hráči z Británie, České republiky a Slovenska. Kdo dává přednost spíše fusion a elektru, toho potěší cenami ověnčená kapela JazzyBIT . Autentické chicagské blues v podání Reneho Trossmana a jeho pečlivě vybraného Little-Big Bandu se Vám jistě vryje do paměti. Ovšem zlatým hřebem festivalu bude fenomenální mezinárodní uskupení Blue Train Sextet. To Vám představí vrcholový jazz z USA, Německa, Rakouska i Balkánu, vlastní skladby i klasiku od Johna Coltranea.

O lahůdky nebudete ošizeni ani na české jazzové scéně. Jeden z nejmladších současných jazzmanů, výtečný pianista Daniel Bulatkin, zahraje s hvězdným trumpetistou Miroslavem Hloucalem . Legendární české těleso Prague Big Band zahraje pod vedením svého zakladatele a dirigenta Milana Svobody . František Uhlíř Team , česká klasika, zase spojí své síly s Andym Schofieldem , britským saxofonovým esem. Rozhodně si nenechte ujít současnou finalistku Eurovize Martinu Bártu s jejím smyslným, vášní nabitým hlasem. A pokud dáváte přednost spíše klasickému jazzu a dixielandu, pak je kapelou pro Vás J. J. Jazzmen.

Slavnostní zakončení festivalu budou mít v rukou dvě kapely – band vedený zakladatelem Českého symfonického orchestru Janem Hasenöhrlem , který zahraje k poctě Harbieho Hancocka a jeho slavného alba Head Hunters , a unikátní Vít Fiala X-tet se zvláštním hostem L. A. Davisonem.

MASTERS OF JAZZ 2017 bude nezapomenutelným, neopakovatelným zážitkem.Rezervujte si proto své vstupenky včas buďto v předprodeji Go Out či Ticketportal, nebo na pokladně klubu na Národní 20, Praha 1.

V Praze, dne 25.4.2017