Festival Mladí ladí jazz finišuje s Miloopou a Miroslavem Vitoušem & soutěž o 1x2 volné vstupy na poslední dva koncerty!

Festival Mladí ladí jazz finišuje s Miloopou a Miroslavem Vitoušem & soutěž o 1×2 volné vstupy na poslední dva koncerty!

V rámci mezinárodního jazzového festivalu MLADÍ LADÍ JAZZ vystoupí 28.dubna od 19.30 v Paláci Akropolis polská elektro-jazzová kapela MILOOPA, přičemž v roli supportu se představí domácí acid-jazzová formace Klara & The Pop. Dne 30.dubna se tamtéž uskuteční od 18.00 oslava MEZINÁRODNÍHO DNE JAZZU S ČESKÝM ROZHLASEM v režii tria legendárního kontrabasisty a skladatele Miroslava Vitouše, Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a vítěze soutěže pro mladé kapely Jazz Fruit. Na každý z obou koncertů jsou k dispozici 1 x 2 volné vstupy, stačí správně zodpovědět příslušnou soutěžní otázku níže a mít štěstí při losování!

Polská skupina MILOOPA vystoupí v Česku po pěti letech a v Praze představí své v pořadí čtvrté album „Verke“, jež vyšlo vloni ve spolupráci se švýcarským producentem Rolim Mosimannem (Faith No More, Björk, The Young Gods, Smashing Pumpkins). Kapela vznikla v roce 2001 a od počátku byla spojena s klubovou jazzovou scénou. Hudebně by se dala zařadit do škatulky downbeat, drum´n´bass, funk, house, breakbeat, to vše s jazzovým espritem a exotickou podmanivostí hlasu jedinečné vokalistky Natalie Lubrano. Pódium pro hlavní hvězdu večera připraví elektropopový projekt Kláry Vytiskové, držitelky ceny Anděl v kategorii Zpěvačka roku 2016 – Klara & The Pop. Jemně zastřený charismatický hlas frontmanky dodává na osobitosti fúzi acid disca, soulu a triphopu.

SOUTĚŽ o 1×2 vstupy

Ze kterého polského města pochází Miloopa? Výherce budeme kontaktovat emailem ve středu 26.dubna.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]

Na samotný závěr festivalu Mladí Ladí Jazz 2017 dne 30.dubna organizátoři připravili v koprodukci s Českým rozhlasem Vltava unikátní večer k celosvětovému Mezinárodnímu dni jazzu. Jako první vystoupí čerstvý držitel ceny pro mladé jazzové uskupení Jazz Fruit. Poté se představí hlavní hvězda večera, MIROSLAV VITOUŠ TRIO. Již vpravdě legendární česko-americký kontrabasista sestavil trio z českého saxofonisty Karla Růžičky ml. a slovenského pianisty Luboše Šrámka. Miroslava Vitouše jistě netřeba představovat, ale přece jenom připomeňme prvních pět alb Weather Report, hraní s Milesem Davisem, Freddiem Hubbardem, Janem Garbarkem, Johnem McLaughlinem, Chickem Coreou a dalšími, kteří ve světě jazzu něco znamenají. Nynější trio se poprvé sejde teprve den před koncertem! Díky výjimečnosti koncertu jej bude Český rozhlas živě přenášet nejen v rámci České republiky, ale také do dalších zemí světa!

Na závěr večera se můžeme těšit na Rozhlasový Big Band Gustava Broma, který prestižní americký časopis Down Beat mimochodem zařadil mezi 10 nejlepších big bandů světa. Pod taktovkou Vlada Valoviče se v roce 2013 stal rezidenčním tělesem Českého rozhlasu. Vloni vyšlo Big Bandu výtečné album „Correspondance“, obsahující výhradně původní tvorbu členů ansámblu.

SOUTĚŽ o 1×2 vstupy

Miroslav Vitouš získal v roce 2003 cenu Grammy za Nejlepší improvizované jazzové sólo díky kompozici „Matrix“ na albu „Rendezvous In New York“, jež vyšlo pod jménem které jazzové hvězdy?  Výherce budeme kontaktovat emailem ve čtvrtek 27.dubna.

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]