Do Kostelce nad Orlicí se chystá Eric Marienthal!

Do Kostelce nad Orlicí se chystá Eric Marienthal!

Do Kostelce nad Orlicí se chystá Eric Marienthal!Pouze dva koncerty odehraje slavný americký saxofonista ERIC MARIENTHAL v České republice. Se slovenským AMC Triem, posíleným kytaristou Samuelem Marinčákem, vystoupí 26.dubna v Praze (Stará radnice) a 27.dubna v Kostelci nad Orlicí. Pro toto východočeské městečko to bude opět další jazzový svátek. Z předešlých koncertů v rámci cyklu JAZZMANI NA RABŠTEJNĚ přinesl JazzPort reportáže a nejinak tomu bude i nyní…

Ve velkém sále SK Rabštejn bude americké hvězdě onoho 27.dubna předskakovat pražský JP QUARTET, sestavený ze špičkových hudebníků z různých českých (i nejazzových) formací: Jakub Urban (klavír), Vladimír Šrámek (kytara), Jakub Antl (kontrabas) a Tomáš Votava (bicí). Toto uskupení vystupuje v pražských jazzových klubech a často doprovází swingového zpěváka Láďu Kerndla.

Eric Marienthal Montserrat

Altsaxofonista ERIC MARIENTHAL je držitelem dvou cen Grammy a dlouholetý spoluhráč Chicka Corey v jeho Elektric Bandu. Jako lídr natočil 14 alb, koncertoval v 75 zemích všech kontinentů. Měl to štěstí, že se hned v počátku své kariéry stal členem Elektrik Bandu Chicka Corey, s nímž nahrál šest alb a získal ony dva gramofonky. Poté spolupracoval s Eltonem Johnem, Steviem Wonderem, Georgem Dukem, Davem Grusinem, Leem Ritenourem, B.B.Kingem či The Yellowjackets. Zatím jeho poslední sólové album „Bridges“, jež natočil s kytaristou Chuckem Loebem, patřilo k nejlepším jazzovým titulům roku 2015 a zařadil se do trojlístku Oblíbených altsaxofonistů roku (spolu s Davidem Sanbornem a Philem Woodsem).

Doprovodí ho prešovské AMC Trio, jež je mimochodem spolu s Randym Breckerem kmotry loga cyklu Jazzmani na Rabštejně v Kostelci nad Orlicí. Trojlístek výtečných muzikantů – Martin Marinčák (kontrabas), Stano Cvanciger (bicí) a Peter Adamkovič (piano) – posílí nesmírně talentovaný kytarista Samuel Marinčák, basákův syn.

Rezervaci vstupenek lze uskutečnit na emailové adrese pokladna@skrabstejn.cz

Více na stránkách http://www.skrabstejn.cz/