S Fanfare Ciocarlia poletíme na Jazzinci k Marsu!

S Fanfare Ciocarlia poletíme na Jazzinci k Marsu!

Nejhlasitější dechovka světa FANFARE CIOCARLIA se po více než dvou letech vrací do Trutnova! Tihle punkovou energií nabití Romové z rumunského venkova vydali v loňském roce již deváté album, jež se zove Onwards To Mars. Vyšlo opět na labelu Asphalt Tanjo Records, které patří Henrymu Ernstovi. Ten před dvaceti lety nejzběsilejší cikánskou dechovku na zeměkouli objevil.

Novinka, již Fanfare Ciocarlia na Jazzinci představí, a to 27.února ve Společenském centru UFFO (19.00), potvrzuje značný příklon kapely k jazzovému pojetí. Zatímco na předchozím albu Devil´s Tale je to neworleánský jazz a gypsy-swing, nyní jde o svébytně uchopené funkové groovy. A vrcholem poslední dechberoucí kolekce je vskutku nadupaná verze bluesové klasiky I Put a Spell On You, ze které by měl autor Screaming J.Hawkins bezpochyby radost a Nina Simone i Creedence Clearwater Revival by, s prominutím, pukli závistí. New York Times označují novou desku jako brutálně radostnou, Evening Standard ji popisují jako nejlepší party zvířat na planetě! Schopnost až (sebe)vražedného nasazení, nelidsky frázovaných rytmů a staccatových sazeb dechů přitom produkuje čtyřiadvacetičlenná kapela, jejíž název znamená v českém překladu Píseň skřivana! Pardón, ono je jich jen dvanáct…???

Když tady v Trutnově zpíval skřivan naposledy, měl jsem pocit, že ony šelmí skulptury před UFFO ožily. Letos možná utečou. A nás Fanfare Ciocarlia vystřelí přímo na Mars!

Fanfare Ciocarlia | I put a spell on you | album "Onwards to Mars!"