Lasse Matthiessen & Band: Dánský písničkář se vrací na tuzemská pódia

Lasse Matthiessen & Band: Dánský písničkář se vrací na tuzemská pódia

Syn významného jazzového pianisty, producenta a spisovatele Ole Matthiessena, se v hudebním žánru nepotatil. Ačkoliv uvažoval o dráze jazzového kytaristy, brzy pochopil, že je mu milejší přímější písničkářství. Zvolil dobře, vždyť bývá označován za dánského Boba Dylana či Nicka Drakea. Jeho niterně naléhavé texty doprovázené jednoduchými, avšak dynamicky vystavěnými melodiemi, oceňují fanoušci i kritici – nadšené recenze vyšly v prestižních periodikách jako Rolling Stone Magazine, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit a Süddeutsche Zeitung. Jeho aktuální album „Wildfires“ bylo prezentováno na Stern.de či televizi VIVA i MTV. Není náhoda, že je Matthiessen oblíben především v sousedním Německu. Právě během studií v Berlíně nastartoval svou hudební dráhu a velkoměsto stále považuje za svůj druhý domov. Později vystupoval také v Rakousku, Polsku, Švýcarsku, Francii, Španělsku, Norsku i v USA, do širšího povědomí se dostal i díky předskakování hvězdám jako Anna Calvi nebo Suzanne Vega.

Matthiessen brzy přidá do diskografie páté album. Novinka, jež se chystá na jaro tohoto roku, je jasným důkazem, že ve své tvorbě neustrnul. Oproti ozvěnám cinematic rocku a komornějšího písničkářství, míří talentovaný Dán do vod inteligentního popu extrovertního vyznění.

Od roku 2015 pravidelně přijíždí do České republiky. Tentokrát se Matthiessen představí spolu se svou čtyřčlennou kapelou ve složení kytary, basa a bicí, a to hned na sedmi zastávkách. Své síly během turné propojí i s písničkářkami Lucií Redlovou a Lenkou Dusilovou.

  1. 3. Plzeň – Moving station
  2. 3. Česká Třebová – Modrý trpaslík
  3. 3. Praha – Jazz Dock
  4. 3. Olomouc – Jazz Tibet Club
  5. 3. Brno – Kabinet múz (spolu s Lucií Redlovou)
  6. 3. Veselí nad Moravou – Kafé v kině
  7. 3. Zubří – Klub (dvojkoncert s Lenkou Dusilovou)

http://www.lassematthiessen.com/

(Tisková zpráva)

Lasse Matthiessen - Seven Ravens (live be TV Noir Konzerte #12)