Do České republiky zavítá izraelská hvězda AchiNOAm Nini

Do České republiky zavítá izraelská hvězda AchiNOAm Nini

Národní divadlo v Brně (NdB) pokračuje již 4. sezonu v sérii neklasických koncertů, díky nimž se daří přilákat do divadelních domů (Janáčkova a Mahenova divadla) publikum, které by na běžný divadelní repertoár nezavítalo. V České republice se jedná o ojedinělý projekt, jenž nenabízí žádná jiná kamenná scéna. „Divadlo se tak stává dějištěm živé a kultivované zábavy a ne jen vysoce cenného umění jako je opera, činohra nebo balet,“ říká dramaturg projektu NdB Filip Habrman.

Jednou z největších zahraničních osobností koncertního cyklu se v únoru roku 2017 stane izraelská zpěvačka AchiNOAm Nini, známá pod uměleckým jménem NOA. Interpretku a autorku spirituálních písní pojí úzké přátelství se Stingem, který ji označil za noblesní zpěvačku Izraele, za svou nejoblíbenější zpěvačku ji považuje papež František. V roce 2000 natočila NOA videoklip k písni „Beautiful That Way“, což je ústřední melodie z oscarového filmu Roberta Benigniho Život je krásný, v roce 2009 reprezentovala Izrael na soutěži Eurovize. NOA patří ve světě k velmi ceněným osobnostem, vystupovala a spolupracuje se Stevie Wonderem, Andrea Bocellim, Brucem Springsteenem, Quincy Jonesem či Carlosem Santanou.
Aktuální album zpěvačky „Love medicine“ vyjadřuje přesvědčení, že hudba, která se uskutečňuje čestně a s láskou, je lékem pro duši. Poslední píseň z alba („Love love love“) vyjadřuje poselství, které chce zpěvačka předávat dál ke svým posluchačům: „Love your brother, and sister, as you love yourself”.

V České republice bude NOA samostatně koncertovat poprvé! Vystoupení se uskuteční v pondělí 6. února 2017 od 19 hodin v brněnském Janáčkově divadle.

Více informací o AchiNOAm Nini viz:

V rámci projektu se na půdě Mahenova divadla již uskutečnily koncerty Emira Kusturici (SRB), Gorana Bregoviče (SRB), Jarka Nohavici, Paris Combo (FRA), Ondřeje Brzobohatého a desítky dalších. Ještě v prosinci se uskuteční koncert legendárních MozART Group (POL) a Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

Další koncertní program sezony 2016/2017 lze nalézt zde.

Zdroj: tisková zpráva