Fotoreport Tibora Gála z předposledního koncertu Radima Hladíka (in memoriam)

Fotoreport Tibora Gála z předposledního koncertu Radima Hladíka (in memoriam)

11.září 2016

Děkujeme všem za včerejší atmosféru na koupališti v Mostku! Voňavá mňamka, babí léto a správná parta – to byl včerejší nezapomenutelný koncert v Mostku u Trutnova. Děkujeme!

(Zápis na webových stránkách kapely Blue Effect)…

…a dodejme, že šlo o předposlední koncert RADIMA HLADÍKA a jeho kapely Blue Effect.

Autor fotoreportu z tohoto koncertu je TIBOR GÁL, muzikant tělem i duší, člen již legendární hard-rockové kapely Xantipa (hraje oficiálně od roku 1977), nynější ředitel Domu kultury Koruna ve východočeských Hořicích.

Takto Tibor Gál vzpomíná na kytaristu Radima Hladíka, který v neděli opustil náš svět a nyní tam nahoře jamuje s Hendrixem, Alvinem Lee, Peterem Banksem, Duanem Allmanem a dalšími veilkány rockové kytary:

Radim Hladík… To jméno bylo pro nás, kteří jsme začínali poslouchat bigbít v polovině sedmdesátých let, jako magická formule… Rád vzpomínám na nekonečné debaty, ve kterých jsme vynášeli Radima do výšin po boku Jimmyho Page a Alvina Lee. A on tam samozřejmě patřil.. I dnes, když si pustím z vinylu Čajovnu, Zmoudření babím létem nebo Třiatřicet, tak mi vstávají chlupy v posvátné úctě… A tak jsem moc rád, že jsem 10.září navštívil koncert Radima Hladíka a Blue Effect v nedalekém Mostku u Nové Paky, netuše, že je to naposledy… Radim i přes svoji nemoc hrál excelentně, ostatně tak jako vždy, celým srdcem. A publiku, ve kterém byly tři genetace jeho posluchačů, bylo jasné, že se mu dostává neobyčejného hudebního daru… Chtěl jsem za Radimem po koncertě ještě zajít a domluvit si s ním předběžný termín vystoupení u nás v Hořicích, měl jsem velký zájem o předvedení obnovené Nové syntézy s orchestrem, ale když jsem viděl, jak je po koncertě unaven, řekl jsem si: nechám to na příště, určitě bude brzy příležitost… Bohužel už nebude… Radime, ani nevíš, jak nám, starým bigbíťákům, budeš chybět…“