Výstava o Jazzové sekci nyní v Olomouci!

Výstava o Jazzové sekci nyní v Olomouci!

V olomouckém Divadle hudby bude ve čtvrtek 3.listopadu zahájena výstava pod názvem JAZZOVÁ SEKCE 1971-1988, mapující činnost tohoto legendárního sdružení nonkonformních hudebníků, posluchačů a vůbec volnomyšlenkářů v tehdejším totalitním Československu.

fjtJde o desáté zastavení putovní výstavy, sestávající z 21 panelů s unikátními fotografiemi a dokumenty z let 1971-1988. Po Příbrami, Opavě, Praze, Boskovicích a dalších městech je tedy na řadě nyní Olomouc. A další budou ještě následovat. Je více než potřebné, aby si veřejnost připomněla, v jakém kulturním marasmu jsme žili a jaké z dnešního pohledu nepochopitelné oběti přinášeli ti, kterým se dnes ještě nepochopitelněji, neboť s opovržením, říká „sluničkáři“. Defilé uskutečněných i rozprášených festivalů Pražské jazzové dny, časopisu Bulletin Jazz, edice Jazzpetit a dalších aktivit je výmluvné.

Olomouckou výstavu otevře 3.listopadu v 18.30 Tomáš Křivánek, někdejší člen výboru Jazzové sekce. Součástí vernisáže je vystoupení legendární olomoucké skupiny Free Jazz Trio. Výstava potrvá do 4.prosince 2016.