V podkrkonošských Hořicích opět propukne Jazzobití!
OnLine Session

V podkrkonošských Hořicích opět propukne Jazzobití!

Již po dvaadvacáté se v podkrkonošském sochařském (a cukrářském) městečku Hořice uskuteční festival JazzNights, neboli Jazzobití pod horami! V Domě kultury Koruna proběhnou v pátek a sobotu 4.-5.listopadu dva hlavní koncerty, po nich budou následovat after party v restauraci Staré časy…

Letos se ale mohou posluchači těšit také na výjimečný prolog, a to již ve středu 2.listopadu, kdy vystoupí formace Zdenek Kansky World Jazz Trio. Lídr, baskytarista a kontrabasista Zdeněk Kánský, je hořickým rodákem. Absolvoval hudební školu Berklee College v americkém Bostonu, kde i nyní žije se svou manželkou, zpěvačkou a klavíristkou Christie-Graine Sochakian Kánskou. Trio eklekticky kombinuje americkou a evropskou jazzovou tradici.

World Jazz Group: Live In Blue Note

Pátečním festivalovým večerem 4.listopadu budou provázet přestávkové sety již legendárního dixielandového souboru New Old Timers Jazz, který hraje neworleánský jazz již od roku 1968. Návštěvníci pak budou moci slyšet severomoravský Ostrich Quartet, finalisty European Jazz Competition 2015 v Rotterdamu, Emil Viklický Trio (jistě netřeba představovat) a Prime Time Voice, což je formace tvořená trojlístkem vokalistek a instrumentálním triem, která v nových aranžích představuje slavné filmové, jazzové a swingové písně (letos jim vyšlo u Arty album „Lazy Afternoon“). Koncert pak uzavře Jiří Stivín & Co Jazz Quartet. After party bude ve znamení dvanáctek díky rakouským bluesmanům z Michael Fridrik Trio.

OnLine Session
OnLine Session
Michael Fridrik Trio feat. Jörg Brunnbauer & Domenic Gaito - Red Beans

V sobotu 5.listopadu bude přestávky mezi jednotlivými koncertními bloky vyplňovat blues Michael Fridrik Tria. Svou výtečnou albovou novinku „A tak si jdu…“ zde pokřtí Jana Koubková, po ní vystoupí další legenda – Jan Spálený & ASPM. Hvězdou večera bude bezesporu polské Kinga Glyk Trio, v jehož čele stojí sice teprve 18ti letá, ale naprosto úchvatná baskytaristka; letos jí vyšlo již třetí, tentokrát živé album „Happy Birthday“. Večer pak uzavře královéhradecká funky-brass úderka OnLine Session. After party proběhne posléze s nadšeným souborem Swing Hořice.

Kinga Glyk Trio
Kinga Glyk Trio

Bližší informace na festivalových stránkách http://jazznights.cz/.

Kinga Głyk - Bass solo