Kapela Vertigo vydává nové album + soutěž o 3 CD

Kapela Vertigo vydává nové album + soutěž o 3 CD

Ano, soubor excelentních hudebníků VERTIGO vydává u Animal Music nové studiové album, jmenuje se  „NONONONONINININI“. Stejně jako předchozí tituly, především pak ty předchozí dva („Metamorphosis“ a „Taj“), působí novinka opět nesmírně kompaktním a koncepčním dojmem. Vertigo znovu dokazuje, že v neutuchající cestě za novou jazzovou formou, novým obsahem, novým zvukem a neotřelým muzikantstvím nemá široko daleko konkurenci.

Oskara Töröka, který se v nich představuje dokonce jako zpěvák, jednu skladbu složil pianista (a též hráč na elektronické klávesy a harmonium) Vojtěch Procházka. Sestavu Vertiga pak doplňují zpěvačka a violoncellistka Dorota Barová, kontrabasista Rastislav Uhrik a bubeník Daniel Šoltis. Nové skladby sice zůstávají nadále avantgardní v oné fůzi akustického a elektronického instrumentáře, ale působí tentokrát přístupnějším a melodičtějším dojmem. Aniž by ale jakkoli ztácely svou rafinovanost a originalitu.

Album „NONONONONINININI“ dvojnásobného držitele ceny Anděl za nejlepší jazzové album (2005 „Vertigo“, 2011 „Metamorphosis“) vzniklo ve Studiu Sono Records (Milan Cimfe a Pavel Karlík), na tvorbě obalu se podíleli Aleš Najbrt, fotograf Jan Tichý a též Marcel Bárta. Název alba vychází z útřední zpívané akustické konstanty, tvořící základ stejnojmenné skladby, která album uzavírá.

Křest alba proběhne v pražském klubu JAZZ DOCK dne 3.listopadu.

Soutěž o 3 CD

Výherce budeme kontaktovat 2.listopadu.

V pořadí kolikáté album Vertiga je novinka „NONONONONINININI“?

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]