Na přelomu listopadu a prosince vypuknou dvě Kytarové noci!

Na přelomu listopadu a prosince vypuknou dvě Kytarové noci!

Poprvé do ČR zavítá GUITAR NIGHT, celoevropský kytarový projekt! V Olomouci 30.listopadu a v Brně 1.prosince vystoupí na unplugged rock/jazz koncertě slovensko-maďarská dvojice Stano Počaji a Tom Lumen.

Guitar Night je projekt, který na evropská pódia přivádí nejen etablované kytarové osobnosti, ale také mladé naděje především fingerstyle hudby. To je způsob, kdy kytarista hraje na svůj nástroj naráz melodii, harmonii, basovou linku i rytmiku, takže posluchač má dojem, že slyší celou kapelu. Zhusta jsou ve hře využívány také experimentální metody, jako alternativní ladění a doplňkové efekty. Guitar Night patří k nejrychleji vyprodaným koncertům třeba v Londýně, Dublinu, Budapešti či Berlíně. Od roku 2014 jej mohou fajnšmekři navštívit i na Slovensku, a to díky Občianskému združeniu ZO SRDCA, o.z., který Guitar Night přiváží nyní také do České republiky. A uskuteční se pouze dva koncerty, jeden v Olomouci, druhý v Brně.

Stanislav Počaji, jinak lídr kapely Aftertee, hraje sice jemným, ale dynamickým a technicky vytříbeným stylem. Tom Lumen udivuje svým mnohovrstevnatým pojetím nejen vlastních skladeb, ale též písní Queen, Beatles, Michaela Jacksona a dalších velikánů populární hudby.

Více informací na http://zosrdca.weebly.com/