COTATCHA ORCHESTRA uvádí druhý koncert projektu Bigbandová evoluce
Cotatcha Orchestra

COTATCHA ORCHESTRA uvádí druhý koncert projektu Bigbandová evoluce

Jedinečné brněnské hudební těleso COTATCHA ORCHESTRA připravilo na 20. 10. 2016 další koncert projektu Bigbandová evoluce. O nevšední jazzový zážitek se v HaDivadle postarají vynikající muzikanti, kteří jako jediní na Moravě hrají moderní bigbandový jazz založený na vlastní tvorbě a v tuzemsku nehraných kompozicích. Bigbandovou evolucí provede posluchače jazzový historik Jan Dalecký. Žáci a studenti mají výjimečně nízké vstupné – 75 Kč.

Projekt Bigbandová evoluce brněnského progresivního orchestru COTATCHA ORCHESTRA spočívá ve dvouhodinovém koncertním programu. Začínající i pokročilé posluchače do světa moderního jazzu 2. poloviny 20. století uvede známý jazzový historik a pedagog Jan Dalecký (Český rozhlas, JAMU). COTATCHA ORCHESTRA tak chce v rámci tohoto projektu podpořit osvětu v oblasti bigbandového jazzu, a to zejména mezi mladou generací posluchačů. Žáci a studenti mají proto 70% slevu, vstupné pro ně bude 75 Kč.

COTATCHA ORCHESTRA je jediný tuzemský big band, který se specializuje na tvorbu jednoho ze stěžejních orchestrů 2. poloviny 20. století (Thad Jones/Mel LewisOrchestra) a který se zároveň dává prostor pro interpretaci nových bigbandových kompozic jak z pera členů COTATCHA ORCHESTRA, tak i jiných jazzových skladatelů. Pro big band komponuje zejména Vincenc Kummer, který účinkoval s jazzmany světového významu, jako je Dizzy Gillespie, Chet Baker, Maynard Ferguson či Mel Lewis. V orchestru dále najdete hráče, jako je Kamil Slezák, Radek Zapadlo, Radim Hanousek či Jan Přibil.

„Na koncertě v brněnském HaDivadle zazní kromě kompozic Thad Jones/Mel Lewis Orchestra i kompozice členů a z brusu nová skladba z pera Augustina Bernarda, výherce několika skladatelských soutěží (Soutěž Karla Krautgartnera, OSA),“ prozrazuje kapelník Jiří Kotača.

Druhý koncert projektu Bigbandová evoluce brněnského orchestru COTATCHA ORCHESTRA se uskuteční 20. října ve 20:00 v HaDivadle v Brně.

Zdroj: Tisková zpráva