22.ročník festivalu Jazz Goes to Town odtajňuje svůj program

22.ročník festivalu Jazz Goes to Town odtajňuje svůj program

Ve dnech 18.–22. října proběhne v hudebních sálech, klubech a dalších místech 22. ročník mezinárodního festivalu Jazz jde městem / Jazz Goes to Town. Během pěti dní nabídne celkem šestnáct koncertů, jam sessions, masterclass a závěrečný DJ set. S jazzovou hudbou se tak setkáte např. ve Studiu Beseda, Bio Central, Studiu Divadla Drak, Café NáPLAVKA či v sále Filharmonie Hradec Králové. Koncerty proběhnou také v sakrálních a v industriálních prostorech. Nebudou chybět ani hudební produkce v restauracích a kavárnách. Předprodej vstupenek probíhá již nyní.

Dramaturgie 22.ročníku mezinárodního festivalu Jazz Goes To Town nabídne celkem třináct hudebních produkcí, které se odehrají v šesti různých prostorách na obou březích Labe. Doprovodný program představí další čtyři hudební projekty, které se rekrutují převážně z řad studentů tuzemských jazzových konzervatoří a budou se odehrávat v klubech, kavárnách a barech. Poprvé bude do programu zařazen i mistrovský kytarový kurz vedený nizozemským kytaristou Antonem Goudsmitem. Stejně jako v předchozím roce budou součástí festivalu i noční jam-session. Mezi nejočekávanější položky letošního programu budou patřit koncerty umělců, kteří vystoupí v ČR premiérově a exkluzivně na festivalu JGTT. Mezi ně patří hvězda současné britské jazzové scény, kvartet Sons Of Kemet, nizozemský bigband New Rotterdam Jazz Orchestra s virtuózním kytaristou Antonem Goudsmitem, mezinárodní kvartet Made To Break amerického saxofonisty Kena Vandermarka a mezinárodní trio hvězdy světové freejazzové scény saxofonisty Petera Brötzmanna. Další lahůdkou, která bude k vidění pouze v Hradci Králové, bude švýcarský sextet Hildegard Lernt Fliegen v čele s fenomenálním vokalistou Andreasem Schaererem. Festival dále nabídne několik mezinárodních projektů, na nichž se podílí domácí hudebníci. Sem patří koncert norsko-českého kvartetu NOCZ se světově respektovanou zpěvačkou a houslistkou Ivou Bittovou a vystoupení hvězdy skandinávského jazzového vokálu Live Foyn Friis s česko-norským kvartetem. Zahraniční část programu dále tvoří americko-polské trio Mike Parker´s Trio Theory a slovenští Talent Transport. Z tuzemské scény se představí nový kvintet renomovaného kontrabasisty Jaromíra Honzáka, trio Between The Lines saxofonisty Pavla Hrubého, unikátní projekt Michala Wróblewského, na němž se podílí jeho kvartet E Converso a smyčcový Kvintesence Quartet. Sakrální prostor Sboru kněze Ambrože rozezní sólový koncert pro marimbu, perkuse a hlas v Čechách usazené francouzské perkusistky Cécile Boiffin.

Kompletní program na všechny dny a všechny scény, stejně jako další praktické informace naleznete na  www.jgtt.cz.

Jednou z novinek letošního ročníku je možnost rezervace a následného zakoupení vstupenek na jednotlivé festivalové večery v prodejní síti Ticketstream na více jak 500 prodejních místech v celé České republice. K dispozici jsou nejen klasické papírové vstupenky, ale také všechny formy elektronických vstupenek (E-Ticket, M-ticket, SMS ticket a TicketCard), které můžete zakoupit pohodlně ze svého domova. Cenové rozpětí je vskutku příznivé –zhlédnout některou z hlavních festivalových produkcí lze již od 90 Kč, přičemž vstupenka na hlavní festivalové večery stojí v předprodeji 290 korun. Předprodej umožňuje rovněž studentům, seniorům a držitelům průkazu ZTP/P získat zajímavou slevu. Variantou, jak ušetřit, je i zakoupení festivalové permanentky na dva závěrečné festivalové dny na vybraných místech za 600 Kč. Vstupenky bude možné zakoupi i na místě, a to vždy hodinu před začátkem koncertu, pokud to kapacita sálu umožní.