Náš Ponk míří na WOMEX!

Náš Ponk míří na WOMEX!

22.ročník nejprestižnější hudební přehlídky world music WOMEX proběhne ve dnech 19. – 23.října v galicijském městě Santiago de Compostela (Španělsko). Pro letošní showcase, sen mnohých kapel z celého světa, byly vybrány přes čtyři desítky kapel z 28 zemí a pěti kontinentů. A mezi nimi náš PONK!

Přihlášku na WOMEX jsme posílali poslední možný den s pocitem, že si vyzkoušíme, jak se to vlastně dělá. Že by to mohlo klapnout, jsme si absolutně nepřipouštěli, i když mezinárodnímu dosahu naší hudby věříme od začátku. Považujeme to za obrovskou čest. Desku Postfolklor jsme si vydali sami díky crowdfundingové podpoře, nemáme za sebou velké vydavatelství ani realizační tým. O to více nás takové ocenění naší práce těší,“ řekl za kapelu kontrabasista Jakub Nožička.

Trio Ponk je teprve třetí českou kapelou pozvanou na Womex. Před nimi to byly Tara Fuki (2007) a Clarinet Factory (2015). A vůbec poprvé, díky Ponku, na pódiu Womexu zazní česky zpívané písně!

Debutové album tria „Postfolklor“ bodovalo v TOP 20 celoevropské world music hitparády, znělo z rádií v Německu, ve Francii, v americkém Connecticutu i na Aljašce a získalo sošku Anděla za nejlepší album roku 2015 v kategorii World music. Naše recenze zde.

Ponk byl zvolen mezi české zástupce Mezinárodní hudební konference a showcase Czech Music Crossroads konané v červenci v Ostravě, kde se představí v konkurenci toho nejlepšího ze současné české, slovenské, polské a maďarské scény. Ponk jsou také autory hudebního doprovodu k hernímu komiksu „KIV. – Boží král“ z produkce České televize.