Největší hudební víkend v Praze!

Největší hudební víkend v Praze!

Dva velké festivaly ovládnou v následujících čtyřech dnech metropoli – 13.ročník UNITED ISLANDS OF PRAGUE představí mladé talentované hudebníky, zcela nový METRONOME FESTIVAL naopak sází na světové hvězdy! Za oběma festivaly stojí stejný organizační tým v čele s Davidem Gaydečkou a Martinem Voňkou. A třeba na ostrovní koncerty je letos vstup zcela zdarma!

Již ve čtvrtek večer proběhne ve dvanácti pražských klubech Klubová noc. A v pátek 24.června to pak všechno vypukne! Areál holešovického Výstaviště ožije ve 20.30 velkým společným hudebním večírkem obou festivalů. Na warm-up party vystoupí zdarma tři české kapely: Thom Artway, No Distance Paradise a November 2nd. Vstup je zdarma.

V sobotu 25.června zahájí 1.ročník Metronome festivalu na Výstavišti v Holešovicích speciální premiérové vystoupení Pražského filmového orchestru s názvem „Bang Zoom! Up to the Moon!“ Návštěvníky pak čeká třeba kapela The Kooks, electro-popová diva Ella Eyre a headliner festivalu, legendární Iggy Pop. Noční afterparty zaplní house dua Anushka, jež v Praze vystoupí zcela poprvé.

United Island oživí hudbou Kinského zahradu, Kampu, Střelecký ostrov, Žofín, Janáčkovo nábřeží a areál pivovaru Staropramen.

V sobotu zahraje mimo jiných zpěvák a multiinstrumentalista L´Aupaire, rakouská electro-popová formace Leyya, Libanonec Zeid Hamdan s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed a písničkářka Monika Načeva, která zde oslaví své životní jubileum a pokřtí novou desku.

V neděli 26.června odehrají na holešovickém Výstavišti svůj první pražský koncert hvězdní britští Foals, dále osobití elektrofolkaři Crystal Fighters, Walk Off the Earth, americký zpěvák Matt Simons, izraelská superstar Ninet, bluesman Ian Siegal, mimořádně sestavená dvojice Ivan Král a Jiří Suchý, chybět nebudou ani domácí Please the Trees a J.A.R. s velkolepou show s gospelovým sborem!

Na Ostrovech posluchače čeká např. polská zpěvačka Monika Brodka, rumunská elektronická senzace Golan, elektronici Pandoo či zpěvák Adrian T.Bell. Výjimečná stage bude otevřena v tento den na opuštěném nádraží Praha-Bubny, kdy se k festivalu připojí pražský Památník Šoa (z tohoto nádraží byly totiž za války vypravovány vlaky do koncentračních táborů v rámci konečného řešení židovské otázky). Tento prostor se rozezní koncerty Miloše Vacíka a Jaroslava Kořána s bubenickou formací TamTam Batucada

Kompletní program a další informace na festivalových stránkách:

http://unitedislands.cz/

http://metronomefestival.cz/