Festival Respect opět ve znamení hudební rozmanitosti + soutěž o 3x2 vstupy na celý festival!

Festival Respect opět ve znamení hudební rozmanitosti + soutěž o 3×2 vstupy na celý festival!

Druhý červnový víkend se na louce pod Bruselskou cestou na Výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční další ročník festivalu world-music RESPECT. Ve dvou dnech, 11.a 12.června, se představí celá plejáda muzikantů z celého světa, kteří kombinují hudbu rozličných stylů, epoch, národů i regionů. Hudba zde nezná hranic a je symbolem tolerance a rozmanitosti. Promyšlená a kvalitní dramaturgie tohoto festivalu tak nabídne originální a silné zážitky, v mnohém jedinečné.

Návštěvník festivalu bude mít možnost slyšet a vidět třeba alpské punkové šoumeny Attwenger, průkopníky tzv.brazilectra Zuco 103 či živelný Hudaki Village Band z Ukrajiny.

Náš festival je od počátku platformou pro kulturní diverzitu, mapujeme hudbu nejen jako umělecký fenomén, ale jako nástroj boje za svobodu, toleranci a pochopení mezi lidmi,“ říká zakladatel a šéf festivalu Borek Holeček. „Zářným příkladem jsou izraelští Diwan Saz, kterým vévodí neskutečný hlas patnáctiletého arabského beduína. A také jedna z největších dosavadních hvězd Respectu Mahmoud Ahmed. Charismatická megastar z Etiopie, mezi jehož nadšené příznivce patří i Robert Plant nebo režisér Jim Jarmusch.“

Mezi dalšími zajímavými položkami letošního hlavního programu najdeme originální spojení africké a bretaňské hudby v projektu N´Diale, ve kterém spolupracuje malijská zpěvačka Foune Diarra s houslistou Jacky Molardem a jeho kvartetem. Egypťan Tarek Abdallah, inovátor hry na arabskou loutnu oud, ve spojení s legendárním mistrem tamburiny riqq Adelem Shams El-Dinem spojují zase tradiční egyptskou hudbu s takřka tanečními groovy.

Na Respectu ale nejde jen o hudbu. Rodinný ráz festivalu zdůrazní bohatý dětský program, najdeme zde i výtvarné instalace a stánky s gastronomickými lahůdkami tradiční kuchyně indické, tibetské, javánské, kočovné a italské. Přítomny budou i četné neziskové organizace, jež neztrácejí aktivní zájem o konkrétní lidské osudy i palčivé problémy globálního charakteru.

Kompletní informace najdete na stránkách festivalu www.respectfestival.cz

SOUTĚŽ

SOUTĚŽ o 3×2 vstupy na celý festival, výherce budeme kontaktovat emailem v pondělí 6.června.

Kolikátý ročník festivalu Respect se letos uskuteční?

[iphorm id=“7″ name=“Soutěž (duplicate)“]