Izraelský pianista Ari Erev koncertuje nyní u nás

Izraelský pianista Ari Erev koncertuje nyní u nás

Díky stále agilnější promotérce Alici Krejčí (Barevná duše Booking) nyní koncertuje v Čechách a na Moravě přední izraelský jazzový pianista ARI EREV. Turné začal 16.dubna na festivalu židovské hudby Templfest v Ostravě; a to v kvartetu s polským saxofonistou Zbigniewem Kaletou. Základem jeho tour jsou ale sólová vystoupení.

Ari Erev se narodil v Tel Avivu, studoval klasický klavír, od 17 let se věnuje jazzu. Jeho hra je velmi emotivní i niterně intimní, ovlivněná klasickou hudbou a jazzovými velikány jako Bill Evans, Kenny Barron a Fred Hersch. Ovšem nevyhýbá se ani energické latinsko-americké, především kubánské hudbě, inspirován Michelem Camilo a Michellem Petruccianim. Jeho poslední autorské album „Flow“, v pořadí třetí, vyšlo nedávno a je možné si ho poslechnout zde: https://arierev.bandcamp.com/album/flow

Sólová vystoupení Ereva můžete zažít ještě 18.dubna na zámku ve Vsetíně, 19.4. v bývalé ortodoxní synagoze v Českém Těšíně, 20.4. na zámku ve Frýdku-Místku a 23.4. ve Valašském Meziříčí (Schlattauerova kavárna).

V triu lze Ereva ještě slyšet 21.dubna v Brně, v jazzovém baru U kouřícího králíka. Budou ho doprovázet domácí muzikanti: Marian Friedl (kontrabas) a Václav Pálka (bicí). 24.dubna pak Ari Erev vystoupí v pražském klubu Reduta s výtečným kontrabasistou Petrem Dvorským.

Pianista dodává: „Doufám, že necháte proudit moji hudbu do vašich srdcí a myslí…“