Na Jazzinci vystoupí Adam Ben Ezra a kvartet Petra Beneše plus Hloucal!

Na Jazzinci vystoupí Adam Ben Ezra a kvartet Petra Beneše plus Hloucal!

Trutnovský mezinárodní festival JAZZINEC pokračuje 14.dubna v Koncertní síni Bohuslava Martinů dvojkoncertem, kdy se představí Petr Beneš Quartet+1 a izraelský kontrabasový virtuóz Adam Ben Ezra.

Pianista Petr Beneš je vyhledávaným sidemanem (hraje např.s Liborem Šmoldasem, v ČNSO a Bigbandu sv.Blažeje), ale v roce 2013 založil také vlastní soubor, ve kterém uplatňuje své autorské kompozice. Benešův kvartet tvoří vskutku výteční hráči: Ondřej Štveráček (tenorsax), Tomáš Baroš (kontrabas) a Marek Urbánek (bicí). 4.dubna pokřtil Petr Beneš Quartet v pražském Jazz Docku čerstvé debutové album „PBQ+1“ (recenze debutu bude následovat každým dnem!). Pod onou plus jedničkou se skrývá znamenitý trumpetista a křídlovkář Miroslav Hloucal. A právě v této sestavě se také představí v Trutnově. A nejen na Jazzinci, neboť poté budou následovat další společné koncerty: 20.4. Broumov (Kreslírna), 21.4. Olomouc (ArtUm), 23.4. Teplice (Jazz club), 24.4. Brno (Alterna Music Bar) a 30.4. Přerov (33.Československý jazzový festival).

Adam Ben Ezra sice natočil loňské debutové album „Can´t Stop Running“ v triu, ale koncertně nadále spoléhá pouze sám na sebe a pětistrunný speciální kontrabas, doplněný loopy a efektovými krabičkami. Ovšem nejdůležitější jsou jeho hbité prsty. Ty před šesti lety poprvé zaujaly prostřednictvím klipu na YouTube. Od té doby čile koncertuje po celém světě a svou kontrabasovou hrou, do níž nasál nejen klasickou a jazzovou hudbu, již v Tel Avivu studoval, ale též rock, blues, indické a latino-americké vlivy a v současné době také významně flamenco, udivuje posluchače napříč věkem, žánry a zkušenostmi. A dokonce i zdatně zpívá!